ECA F.B'yi bir alt lige düşürdü

Avrupa kupalarından men cezası CAS tarafından onaylanan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a hak ettikleri ceza Avrupa Kulüpler Birliği'nden (ECA) geldi.Cenevre'de gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) toplantısında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın üyelik statüleri

ECA F.B'yi  bir alt lige düşürdü

Avrupa kupalarından men cezası CAS tarafından onaylanan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a hak ettikleri ceza Avrupa Kulüpler Birliği'nden (ECA) geldi.

Cenevre'de gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) toplantısında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın üyelik statüleri olağandan birleşiğe düşürüldü. Bu iki kulübün yerine ise Trabzonspor ve Bursaspor olağan üyeliğe yükseltildi. Bu değişikliğin sebebi ise ECA kurallarına göre Avrupa kupalarında oynamasının önünde bir engel bulunan kulüplerin olağan üye statüsünde bulunamaması. Olağan üyelik için gereken diğer şart ise mensup olduğu federasyonun en üst liginde mücadele etmek.

İki kulübün dışında Yunanistan’dan Panathinaikos yerine Atromitos, Sırbistan’dan B.Podgorica’nın yerine Zeta, Ukrayna’dan ise M.Kharkiv yerine Dnipro olağan üyeliğe yükseltildi. Ayrıca birliğe katılımı onaylanan 19 kulüp ile birlikte toplam üye sayısı 214'e yükseldi.

ECA'nın Türkiye'den beş üyesi bulunuyor; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor