"Düren'in kendi kanaati"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ‘nun Trabzonlu yönetim kurulu üyesi Avukat Taylan Üner , Mete Düren kişisel kanaatini söylemiştir dedi.Deneyimli Avukat Üner , Mete Düren ‘in açıklamalarına yönelik olarak Haber61’e yaptığı açıklamada şike sürecinin hala d

"Düren'in kendi kanaati"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ‘nun Trabzonlu yönetim kurulu üyesi Avukat Taylan Üner , Mete Düren kişisel kanaatini söylemiştir dedi.

Deneyimli Avukat Üner , Mete Düren ‘in açıklamalarına yönelik olarak Haber61’e yaptığı açıklamada şike sürecinin hala devam ettiğini bunu Fenerbahçe ve TFF dahil olmak üzere herkesin bildiğini söyledi.

ŞÜPHE CEZAYI GEREKTİRİR

Şike sürecinin henüz bitmediğini vurgulayan Av. Üner  “Fenerbahçe dosyası henüz kapanmamış ve Türkiye’de ki şike süreci henüz bitmemiştir. UEFA Genel sekreteri İnfantino'nun  bugün basında çıkan beyanatında Fenerbahçe’nin dosyasının kapanmadığını söylüyor. Olay hem Yargıtay’da devam ediyor. Hem UEFA’da devam ediyor. Şimdi spor hukuku diye bir şey var durmadan herkesin ağzında olan.

Spor hukuku Türkiye ile Avrupa’da yanlış, TFF ile UEFA  arasında yanlış uygulanıyor, ters bir uygulama var. Spor hukukunda, şüphe anında çok çabuk karar vermeniz gerektiği için şüphe anında sana cezayı vermek zorundadır.  Şüphe cezayı gerektirir. Oysaki yargılamada, adli yargılamada şüphe sanığın lehine yorumlanır. Yani şüphe anında sana ceza veremez.

Federasyon’ da  Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu şüpheyi tespit etmiştir ve Fenerbahçe’nin iki yöneticisine  ceza vermiştir teşvikten dolayı. Daha doğrusu  şikeye teşebbüsten dolayı. Ama  58. Maddede bizim de karşı çıktığımız bir değişikliğe dayanarak bunları sahaya yansımadı  diye kabul etmiştir. Bu tamamen Avrupa’da uygulanan spor hukukuyla tezat halindedir. Uefa’da uygulanabilir diye bir şey yoktur.  Ceza hukukunda da uygulanabilir gibi bir madde olmaz. 58. Maddenin son fıkrası uygulanabilir diye bir şey vardır. Bu uygulanabilir ceza hukukunda  olabilecek bir şey değildir. Yani hakime çok fazla takdir hakkı veren bir uygulama yoktur ceza hukukunda. Onun için bu yanlıştır orda da bir yanlış olduğunu söyledik.” Dedi.

Üner UEFA’da , Türkiye’de ve Yargıtay’da olayın devam ettiğini belirterek;”  Yargıtay karar  verdikten sonra herkes ne yapacağını  anlayacak. Ne yapacağına karar verecek. Daha süreç bitmemiştir .  Sonuç şu olur bu olur ama bitmemiştir. Mete beyinde zannediyorum kendi şike kanaatidir. Federasyonun görüşü olamaz. Federasyon kendi ölçülerine göre  eğer bu süreci bitti diyerek  bitti diye son verilmek isteniyorsa bu mümkün değil.  Kimse buna uymaz. Kimse buna riayet etmez. Yani kimse bunu bitti diye söylemeye hakkı yok. Yetkisi de yok.

KENDİ KANAATİNİ SÖYLEDİ

Taylan Üner , Mete Düren’in açıklamalarını kendi kanaati olarak değerlendi ve şu ifadeleri kullandı ; Herhalde kendi kişisel kanaatini söyledi. Yani bir şike sürecine bu şekilde son verilmek isteniyorsa bu mümkün değil. Yani herkesin bildiği bir şey var , bunu Fenerbahçe’de biliyor , Federasyon da biliyor herkes biliyor şike süreci devam ediyor.  Disiplin kurulundan, tahkim kurulundan  kararlar çıkabilir daha önce  Trabzonspor’un yaptığı  müracaat gibi yeni bir delil  veya yeni olaylar meydana çıktığı zaman bunun değiştirilmesini istemek hakkı var herkesin. Yargıtay’ı bekleyelim bakalım ne olacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor