| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Spor Yayın tarihi: 13 Şubat 2008 09:55

Dünyanın en golcü kalecileri

Son dakika kornerlerinde ileri çıkan, serbest vuruş ve penaltı kullanmaktan çekinmeyen, yeri geldiğinde rakip yarı sahada çalım atmaya bile kalkışan kalecilere daha çok Güney Amerika'dan alışkınız. Ancak bu kalecilere imrenen

Avrupalı kaleciler de arasıra
Son dakika kornerlerinde ileri çıkan, serbest vuruş ve penaltı kullanmaktan çekinmeyen, yeri geldiğinde rakip yarı sahada çalım atmaya bile kalkışan kalecilere daha çok Güney Amerika'dan alışkınız. Ancak bu kalecilere imrenen Avrupalı kaleciler de arasıra da olsa kend sahalarını geçerek attıkları gollerle taraftarları hem şaşırtıyor hem de sevindiriyorlar. Sizin için bu farklı golleri bir araya getirdik.

IFFHS'nin hazırladığı Dünyanın En Çok Gol Atan Kalecileri sıralamasındaki 10 isimden beşi Latin Amerikalı, dördü ise Avrupalı kaleciler. Avrupalı kalecilerden biri ise, 25 golle listenin altıncı sırasında bulunan ve halen Kayserispor'un kalesini koruyan Dimitar İvankov.

Kolombiyalı kaleci Rene Higuita, frikikten attığı goller ve akrep kurtarışıyla hatırlanıyor...
 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!