Dünya şampiyonu boksa küstü

 'Ben Müslümanım, tamamen soyunmam!' diyerek iç çamaşırlarıyla basküle çıkan Gülsüm, 100 gram fazlalık yüzünden diskalifiye edildi. Başkan Gözgeç araya girince ikna oldu, 'anadan doğma' soyunup, tekrar tartıldı. Bu psikolojiyle ringe çıkıp, 14-13 mağlup o

Dünya şampiyonu boksa küstü

 

'Ben Müslümanım, tamamen soyunmam!' diyerek iç çamaşırlarıyla basküle çıkan Gülsüm, 100 gram fazlalık yüzünden diskalifiye edildi. Başkan Gözgeç araya girince ikna oldu, 'anadan doğma' soyunup, tekrar tartıldı. Bu psikolojiyle ringe çıkıp, 14-13 mağlup olunca yıkıldı.

Bayan boksu 2012'de ilk kez olimpiyatlarda boy gösterecek. Ancak sadece 51, 60 ve 75 kilolarda tanınan Londra'daki bu şanstan dünya şampiyonu sporcuları bulunan Türkiye faydalanamıyor.

Boks Federasyonu'nun Londra'da madalya almak için en büyük projelerinden biri olan Gülsüm Tatar, hayali de suya düştü. Çünkü federasyon 64 kiloda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Gülsüm Tatar'dan 60 kiloda ülkemizi temsil etmesini istedi. Gülsüm Tatar da olimpiyatlara katılıp, ilk altın madalya kazanan bayan boksör olmak için yaklaşık 1 yıl boyunca gece gündüz çalıştı, kilosunu düşüp, olimpiyat vizesi almak için son yarış olan Dünya Şampiyonası'na gitti.

ACI HABERİ RAKİP VERDİ

ÇİN'DE yapılan şampiyonada yarı finale kalan sporcular, Londra'ya gitme hakkı kazanacaktı. Ancak Gülsüm'ü daha maça çıkmadan kötü bir sürpriz bekliyordu. İç çamaşırlarıyla tartıya çıkıp, 100 gram fazla geldi. Heyet Gülsüm'ü hiçbir şey söylemeden diskalifiye etme kararı aldı. Gülsüm'ün arkasından tartıya çıkan Rumen sporcu, koşa koşa gelip, 'Senin tartı problem' diyerek sporcumuzu uyardı.

İKİ KERE OLMAZ!

GELİŞMELER Başkan Eyüp Gözgeç'e bildirildi. Başkan, sporcusunun kilosunun fazla olmadığını, iç çamaşırlarıyla tartıldığı için 100 gram fazlalık bulunduğunu anlatmaya çalıştı. Fakat Uluslararası Boks Birliği (AIBA)'nın kurallarına göre bir sporcunun 2 kez tartılmasına izin verilmiyordu. Başkan'ın çabaları sonunda tartının tekrarlanmasına izin verildi.

BU KEZ de Gülsüm Tatar, 'Ben bugüne kadar defalarca tartıya çıktım ama hiçbir zaman iç çamaşırlarımı çıkarmadım. İnancım gereği, elenme pahasına tamamen soyunmam' diye direndi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor