Dünya Kupası 7 şehirde

 FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Jim Boyce başkanlığındaki toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu adına Genel Sekreter Ebru Köksal, Uluslararası Etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Süheyl Önen ve TFF Uluslararası Etkinlikler Uzmanı Candan

Dünya Kupası 7 şehirde

 

FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Jim Boyce başkanlığındaki toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu adına Genel Sekreter Ebru Köksal, Uluslararası Etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Süheyl Önen ve TFF Uluslararası Etkinlikler Uzmanı Candan Kançeşme Örnek de katıldı. Süheyl Önen aynı zamanda FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi’nde ülkemizi temsil ediyor.

“FIFA U20 Dünya Kupası Regülasyonu”, “Maç Takvimi” ve “Organizasyona ev sahibi yapacak şehirler” konularının görüşüldüğü toplantıda, Ekim 2011’de FIFA ve TFF yetkililerinin aday şehirlere yaptığı ziyaretler ile komitenin notları değerlendirildi. FIFA’nın Dünya Şampiyonası’ndan sonraki en önemli etkinliği olan 2013 U20 Dünya Kupası’nın Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon’da yapılması FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi tarafından kabul edildi.

Blatter: “Türkiye mükemmel bir ev sahibi olacak”

Toplantının bir kısmına katılan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın FIFA’nın 2 numaralı gözbebeği olduğunu vurgularken, “Türkiye’nin geleceği yıldızlarının bulunacağı bu kupaya mükemmel bir ev sahipliği yapacağından eminim” dedi.

24 ülkenin katılacağı dev organizasyonun maç takvimi ve şehirler, nihai olarak Mart ayı sonunda yapılacak FIFA Yönetim Kurulu toplantısında onaylanacak.

Toplantıda TFF heyeti bir sunumla organizasyondaki gelişmeleri FIFA Komite Üyeleri’yle paylaştı. Sunumu TFF Uluslararası Etkinlikler Sorumlusu İlker Uğur yaptı.

Dünyaca ünlü yıldızların hemen hepsinin kendilerini ilk kez gösterme şansı bulduğu, büyük ilgi gören ve pek çok ülke televizyonlarında yayınlan U20 Dünya Kupası 2013 yılında 24 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek. Turnuva 21 Haziran-13 Temmuz 2013’te düzenlenecek.

TFF heyeti yarın sabah Nyon’a hareket ederek Mart ayındaki UEFA Kongresi ve Temmuz ayında Antalya’da yapılacak U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası organizasyonu ile toplantılara katılacak. 16 Şubat Perşembe ve 17 Ocak Cuma günü ise, TFF’nin oluşturduğu Yerel Organizasyon Komitesi çalışanları Zürih’te yapılacak U20 Dünya Kupası çalışma toplantılarına katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler