Drogheda Yanıt Bekliyor!

Trabzonspor’un kardeş kulüp ilan ettiği İrlanda Premier Ligi ekiplerinden Drogheda United, Karadeniz ekibine gönderdiği mektuba yanıt bekliyor.2010 yılında Trabzonspor tarafından kardeş kulüp ilan edilen Drogheda United, Karadeniz ekibine gönderdiği mektu

Drogheda Yanıt Bekliyor!

Trabzonspor’un kardeş kulüp ilan ettiği İrlanda Premier Ligi ekiplerinden Drogheda United, Karadeniz ekibine gönderdiği mektuba yanıt bekliyor.

2010 yılında Trabzonspor tarafından kardeş kulüp ilan edilen Drogheda United, Karadeniz ekibine gönderdiği mektuba yanıt bekliyor. İrlanda Premier Ligi’nde mücadele eden bordo mavi renklere sahip Drogheda United’ın başkanı Jim Agnew, kulübe gönderdiği mektupta, Trabzonspor’un Avrupa’daki başarılarını tebrik etti ve bir de ricada bulundu.

"DOSTLUK MAÇI YAPALIM"
Agnew, takım olarak yurt dışı hazırlık kampını Türkiye’de geçirmek istediklerini, bu süre zarfında da Trabzonspor’la tercihen Ocak ya da Şubat ayı ortalarında bir dostluk maçı yapmak arzusunda olduklarını dile getirdi.

Taraftarlar arasındaki dostluktan ve Trabzonspor taraftarlarının kendilerine İrlanda’da gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getiren Agnew, düzenlenecek maç organizasyonunun ilişkileri daha da sağlamlaştıracağına inandığını söyledi. Fakat 21 Ekim 2011 tarihinde gönderilen mektuba henüz Trabzonspor Kulübü’nden bir yanıt ulaşmadı.

Droghedalı taraftarlar da, forumlardaki Türk arkadaşlarından mektuba yanıt gelmesi için yardım istedi. Trabzonspor Taraftarlar Birliği Bordomavi.net üyeleri ise, teklife yanıt verilmesi ve takvimin uygun olması halinde organizasyonun gerçekleştirilmesi için Trabzonspor Kulübüne çağrıda bulundu.

HİKÂYE NASIL BAŞLADI?
Drogheda United ile Trabzonspor arasındaki ilişki, taraftarların forumlar üzerinden iletişime geçmesiyle başladı. Bu iletişimin çıkış noktası ise Drogheda United’ın hem bordo mavi renklere sahip olması hem de ambleminde ay yıldız bulunmasıydı. Amblemdeki bu ilginç ayrıntının nedeni, 1800’lü yıllara kadar iniyordu.

1847 yılında 1 milyon İrlandalının hayatını kaybettiği Büyük Açlık Dönemi’nde Osmanlı Devleti içi gıda dolu 3 gemisini Drogheda Limanı’na göndermişti… İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese, Türkiye ziyaretinde konuyu hatırlatmış ve şöyle demişti: “İrlanda halkı bu eşine az rastlanır bonkörlük girişimini asla unutmadı ve bunun sonucunda sizin bayrağınızdaki semboller, bu güzel yıldız ve hilali bölgenin sembolü haline getirdiler. Hatta futbol takımının formalarının üzerinde de bu güzel Türk sembollerini görüyoruz.”

İŞTE O MEKTUP

The Board of Directors
Trabzonspor

Dear Sirs,

As your sister club in Ireland, I would like to congratulate you on your recent footballing successes. It has been a source of great pride to Drogheda United to be associated with Trabzonspor.

During 2011 we have sought to stabilise our club and we are delighted to have put the club back on a sound financial footing and retained our premier division status for 2012. We look forward to building on the solid foundations that we have put in place this season, we have retained the services of our excellent manager for the next 2 years and the future looks bright for Drogheda United.

Our Manager is currently working on assembling a strong squad for 2012 and is keen to undertake pre-season training abroad with a preference for Turkey where we have developed such good relations. We continue to be overwhelmed by the support that your fans show to Drogheda United with some actually visiting Drogheda last year and attending several of our games.

We would very much welcome the opportunity to partake in a friendly match against Trabzonspor during our pre-season visit with a preference for a date in mid-late January or February. We are happy to work with you to find a date that is mutually suitable.

Personally, I would welcome the opportunity to meet you all and further develop the excellent relationship between our two clubs.

Yours in sport

Jim Agnew
Chairman

21st October 2011

Türkçe Çevirisi

Saygıdeğer Trabzonspor Yönetim Kurulu

İrlanda Cumhuriyeti'ndeki kardeş kulübünüz olarak Avrupa kupası maçları ve Türkiye liglerinde aldığınız başarılı neticelerden dolayı sizleri tebrik etmek istiyorum. Drogheda United FC olarak bu başarılarınız bizleri çok memnun ediyor ve alakayla sizleri takip ediyoruz.

2011 yılı süresinde kulübü hem sportif hem de mali alanda kendi ayakları üzerinde durabilen ve istikrarlı bir hale getirmek için uğraştık.Bu sezon beklediğimiz hedeflere ulaştık ve tecrübeli ve başarılı teknik heyetimizle gelecek iki yıl Drogheda United FC için oldukça parlak gözüküyor.

Şimdilerde teknik heyetimiz gelecek sezon için güçlü bir kadro kurmak için hazırlıklarını yapıyorlar ve sezon öncesi yurtdışı hazırlıkları için sahip olduğumuz yakın ilişkiden dolayı Türkiye de yapmak istiyoruz.Hala Trabzonspor taraftarının bizlere göstermiş olduğu yakın alaka sevgisini ve geçen sezon İrlanda da bizleri ziyareti ve birkaç maçımıza gelip bizi desteklemelerinin kıvancını,mutluluğunu yaşıyoruz.

2012 İrlanda futbol sezonu öncesinde kardeş kulübümüz Trabzonspor la tercihen ocak veya şubat ayının ortalarında bir dostluk maçı yapmayı çok arzuluyoruz. Sizlerle görüşerek her iki takım için münasip tarihin kararlaştırılması için çalışma yapmaktan büyük memnuniyet duyacağız.

Şahsen iki kulübün sahip olduğu harika dostluk ilişkilerinin daha da geliştirilmesinden büyük memnuniyet duyacağım.

Saygılarımla

Jim Agnew
Drogheda United FC Kulüp Başkanı"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor