Doktor seyretti yedek oyuncu tedavi etti!

Avrupa’da ölmek tesadüftür, Türkiye’de yaşamak’ sözüne çok tepki gösteririz... Ama ülkemizde öyle şeyler yaşanır ki, bu sözün haklılığını kabul etmek durumunda da kalırız. İnsanların belki de en çok sakatlandığı, doktor ve sağlıkçıya ihtiyaç duyduğu alanl

Doktor seyretti yedek oyuncu tedavi etti!

Avrupa’da ölmek tesadüftür, Türkiye’de yaşamak’ sözüne çok tepki gösteririz... Ama ülkemizde öyle şeyler yaşanır ki, bu sözün haklılığını kabul etmek durumunda da kalırız. İnsanların belki de en çok sakatlandığı, doktor ve sağlıkçıya ihtiyaç duyduğu alanlardan biri de spor sahaları... Hangi spor branşı olursa olsun, ölümcül sakatlıkların bile yaşandığına tanık olduk. Ama bunlara rağmen sporcu sağlığı hem kulüpler, hem de kurumlar için adeta ‘öte yandan’ bir muameleye tabii tutuluyor. Özellikle amatör küme maçlarında görmeye alışık olduğumuz sağlık skandallarına artık profesyonel liglerde de görmeye başladık.

 
 Hakemin Sesini Zor Duydu
 
Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Gümüşhanespor 33. haftada kendi evinde ağırladığı Isparta Emrespor ‘u ağırladı. Bu maçta da tam bir sağlık rezaleti yaşandı. Müsabakanın 25. Dakikasında Gümüşhanesporlu futbolcu Barış’ın müdahalesiyle Isparta Emresporlu Fatih Kemikler yerde kaldı. Acı içinde kıvranmaya başladı. Hakem Deniz Kükrek tarafından oyun durduruldu ve sağlık ekipleri sahaya davet edildi.  Ancak Isparta Emrespor yedek kulübesinde bir hareketlenme görülmedi. Hakem, “Sağlıkçı yok mu?’ diye bağırdı. Bu sesle birlikte sahaya yedek kulübesinden bir kişi yöneldi.
 
 Ya Ölümcül Sakatlık Olsa!
 
Soğutucu spreyi gömleğinin ön cebinde olan ve kendisinin doktor olduğunu söylenen kişi sahaya doğru koştu. Sonra yedek kulübesinde bekleyen futbolcu Hasan Alakuş sahaya doğru hareketlendi. Ardından soğutucu spreyi doktor olduğu söylenen kişinin elinden alan Hasan Alakuş, arkadaşına ilk müdahaleyi yaptı. Doktor olarak görevlendirilen kişi ise yedek futbolcuyu izlemekle yetindi. Bu tabloyu izleyenler de, “Yazık, ya ölümcül bir sakatlık olsaydı, hesabını kim verecekti?” demekten kendilerini alamazken, ‘Sporcu sağlığı Allah’a emanet’ sözü de bir kez daha hayat buldu.
 
Kaynak : Sonnokta Salih Tezcan 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor