D.Karadeniz'in gelişim projesine başlandı

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi, İspanya’dan Barcelona ve Castellon ile Türkiye’den Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın da ortak olduğu ve Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomisinde yer alan işletmelerin, oda ve borsa üyelerinin uluslararası paz

D.Karadeniz'in gelişim projesine başlandı

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi, İspanya’dan Barcelona ve Castellon ile Türkiye’den Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın da ortak olduğu ve Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomisinde yer alan işletmelerin, oda ve borsa üyelerinin uluslararası pazarlara açılımlarının sağlanmasını amaçlayan projenin imza töreni, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Castellon Ticaret Sanayi ve Denizcilik Odası Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Manuela Gomes Villalonga ve Barselona Ticaret Odası Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Elisabet Coll Vinent Puig arasında imzalandı.
 
İspanya’dan Doğu Karadeniz Bölgesi’ne bilgi ve tecrübe aktarımı yoluyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde profesyonel uluslararasılaşma hizmetlerinin verilebilmesine dair kapasite oluşturulması ve bu sayede Türkiye’nin AB’ye tam üyelik yolunda müktesebat sürecine kurumsal katkıda bulunulmasını amaçlayan Internatıonal Development Of Eastern Blacksea (IDEB) Doğu Karadeniz Bölgesinin Uluslararası Gelişiminin Sağlanması projesi kapsamında, Barcelona ve Castellon Ticaret ve Sanayi odalarından uzmanların da katılımıyla TTSO’da iki gün süren toplantılar gerçekleştirildi.
 
Toplantıların ardından Başkan Hacısalihoğlu ile Castellon Ticaret Sanayi ve Denizcilik Odası Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Manuela Gomes Villalonga ve Barselona Ticaret Odası Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Elisabet Coll Vinent Puig arasında protokol imzalandı. İmza törenine Castellon Ticaret Sanayi ve Denizcilik Odası Marta Perez Ramirez Barcelona Ticaret Odası Elisabet Coll Vinent Puig, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Alper Abca, Proje dış uzman Doğan İncesulu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, TTSO Yönetim Kurulu Tolga Avcı, Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Ümit Orhan, IDEP Proje Koordinatörü Bilgen Akmermer katıldı.
 
İmza töreninin ardından açıklama yapan Proje ile ilgili açıklama yapan Başkan Hacısalihoğlu, proje kapsamında, Trabzon ve Ordu ticaret ve sanayi odaları üyelerinin dışa açılımına destek sağlayacak çalışmalar yürütülürken, TTSO’da oluşturulacak bir uzman üssü ile de tüm Doğu Karadeniz’deki firmalara ihracat ve yeni pazarlar konusunda destek olunması sağlanmasının amaçlandığını söyledi.
 
PROJEYİ TTSO PROJE KOORDİNASYON OFİSİ HAZIRLADI
Başkan Hacısalihoğlu, TTSO Proje Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan projenin firmaların dış pazarlara açılımda Doğu Karadeniz Bölgesine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.
 
Proje kapsamındaki çalışmaların gerçekleştirilmeye başlandığının altını çizen Hacısalihoğlu, “Bu anlamda sürdürülebilir hizmetler verebilecek uzmanların eğitilmesi, bilgi düzeylerinin yükseltilmesi ve bu uzmanların verecekleri hizmetlere yönelik Odaların alt yapılarının geliştirilmesi ve kapasitelerinin güçlendirilmesi sağlanacaktır” dedi.
 
“DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNE HİZMET VERECEK BİRİM TTSO’DA KURULACAK”
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde tüm Doğu Karadeniz Bölgesine Hizmet verebilecek yeni bir uluslararasılaşma biriminin kurulacağını dile getiren Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:
 
“Bu birimin ilk faaliyetleri arasında ise bölgenin öncü sektörleri arasından seçilen 15 tane KOBİ temsilcisi İspanya’da kendi sektörlerinde iş birliği yapabileceği firmalarla buluşturulacak ve firmaların karşılıklı işbirliği yapmalarına destek verilecektir. Yapılacak olan tüm bu faaliyetlerle birlikte İspanya ve Karadeniz Bölgesi arasında güçlü bir ticari köprüsünün de temelleri atılacaktır. Bölgemiz için önemli bir gelişim ortamı sağlayacak olan bu projeyle ilgili uzmanların katılımıyla odamızda 2 gün süren toplantılar gerçekleştirildi ve bu toplantılarda süreç dahilinde yapılması gereken faaliyetlerle ilgili bir takvim belirlendi.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor