Dirilişin şifresi

 Teknik Direktör Tolunay Kafkas, 11’de oynayan futbolcular, yedekler, yardımcı antrenörler, doktor, masör ve malzemecilerin ‘Galibiyet andı’ Trabzonspor’un ne kadar inandığının bir göstergesiydi Acılar Herkesi Birleştirdi Trabzonspor çok iyi oynamadı. Öze

Dirilişin şifresi

 

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, 11’de oynayan futbolcular, yedekler, yardımcı antrenörler, doktor, masör ve malzemecilerin ‘Galibiyet andı’ Trabzonspor’un ne kadar inandığının bir göstergesiydi
 
Acılar Herkesi Birleştirdi
 
Trabzonspor çok iyi oynamadı. Özellikle ilk yarıda rakibi Orduspor’a karşı bir üstünlük de kuramadı. Ama sahadaki her futbolcu, bu maçın kazanılması gerektiğinin bilinciyle mücadele etmeye çalıştı. Takımın bulunduğu nokta her oyuncunun stresten ayaklarının titremesine neden oluyordu. Bu da yeteneklerinin büyük bölümünü sergileyememesine sebepti. Ve bu nedenle her maç çok zor geçmeye adaydı. Orduspor karşılaşması da bunlardan biriydi. Ama bu maçın bir büyük önemi vardı. Kazanılmalıydı!
 
Tümü Bir Tek Yürek Oldular
 
Maç haftasında siyasi parti il başkanları, bakanlar, milletvekilleri destek için sıradaydı. Maçta da bir birlik havası esiyordu. Orduspor’un mağlup edilmesi halinde haftalardır süren kabus sona erecek, artık Trabzonspor, alt sıralarla bağlarını koparıp, daha sütlere göz dikecekti. İşte bu karşılaşma öncesi bir fotoğraf vardı sahada… Tolunay Kafkas önderliğinde yardımcıları, sahada mücadele edecek 11 futbolcu, 7 yedek oyuncu, doktor, masör ve malzemeci dahil sahanın kenarında toplanıp, bir yumak oluşturdular.
 
Adeta Anka Kuşu Gibi’ydi
 
Sonra da kazanacaklarına dair şeref sözü verdiler. ‘Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için’ dediler. Tümü tek yürek olmuştu. Ve o yürek sadece ve sadece galibiyete odaklanmıştı. Ve sahaya çıkıp, 1-0 kazandılar. Bu zafer ne tek başına golü atan Halil’in, ne asisti yapan Adrian, ya da sahada oynayan oyuncularındı. Bu galibiyet, tüm Trabzonspor camiasının kenetlenmesinin bir ürünüydü. Bir gerçek var ki Karadeniz Fırtınası tüm unsurlarıyla bir olduğunda, Anka kuşu gibi küllerinden doğabileceğini yine gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor