Didier Zokora'ya pis zenci skandalı

Trabzonsporlu futbolcu Zokora'dan bomba iddia.. Yıldız futbolcu Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu'nun kendisine "Pis zenci" diyerek ırkçı saldırıda bulunduğunu söyledi. Zokora maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Emre bana net bir şekilde ¨Pis ze

Didier Zokora'ya pis zenci skandalı

Trabzonsporlu futbolcu Zokora'dan bomba iddia.. Yıldız futbolcu Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu'nun kendisine "Pis zenci" diyerek ırkçı saldırıda bulunduğunu söyledi.

 

Zokora maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Emre bana net bir şekilde ¨Pis zenci¨ diyerek ırkçılık yaptı.

Kaybettiğimiz için çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. İyi oynayamadık ve 2-0 mağlup olduk. Ancak beni büyük bir hayal kırıklığına uğratan olay Emre hakkındaydı. Kendisi bana ırkçı bir hakarette bulundu.

Kelimesi kelimesine ‘Pis zenci’ dedi ve hakarette bulundu. Bunu kulaklarımla duydum. Bu çok utanç verici bir şey.

 

Devamı Sayfa 2'de

 

Çünkü Yobo’yla, Sow’la, bir takım Afrikalı oyuncularla aynı takımda oynayan bir oyuncunun bana bu şekilde hakaret etmesi kabul edebileceğim bir şey değil.

Tenimizin rengi beyaz olabilir - siyah olabilir ama hepimiz sahaya çıkıyoruz, emek veriyoruz, futboldan ekmek yiyoruz, insanlara bir gösteri yapıyoruz. Rakibinize onun ten rengi üzerinden hakaret etmeniz ayıp ve utanç verici.

Zaten FIFA, medya, basın anti racism ırkçılık kampanyalarını yürütüyor. Ben de bu olayın bu kampanyalara iyi bir örnek oluşturacağını düşünüyorum.

Gerçekten kabul edemeyeceğim, hayatımda ilk defa başıma gelen çok büyük bir hayal kırıklığıydı, çok üzücüydü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor