Devletten prim müjdesi!

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) BaşkanıRamazan Kadak, TARSİM’in kâr amacı gütmeyen, çiftçilerin acı ve sıkıntılarını gidermeye yönelik, devlet desteğiyle kurulmuş bir sistem olduğunu belirterek, “Vatandaş, meyve bahçesini dona karşı sigorta yaptırdığı a

Devletten prim müjdesi!

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) BaşkanıRamazan Kadak, TARSİM’in kâr amacı gütmeyen, çiftçilerin acı ve sıkıntılarını gidermeye yönelik, devlet desteğiyle kurulmuş bir sistem olduğunu belirterek, “Vatandaş, meyve bahçesini dona karşı sigorta yaptırdığı an, poliçe bedelinin yüzde 67,7’sini devlet karşılarken, yüzde 33,3’ünü de çiftçi karşılıyor” dedi.

933 milyon lira devletten

Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de 7 yıldan beri tarım sektörüne TARSİM aracılığıyla destek verdiğini ifade eden Kadak, “Bu kapsamda 7 yıllık süre içerisinde sadece devlet desteği olarak 933 trilyon lira sağlandı sisteme.Çiftçi de 834 milyon pirim ödemiş. Devletin ödediği 933 milyonun, çiftçinin ödediğinden 100 milyon fazla olmasının sebebi özellikle meyvelerde don sigortası yapıldığında devletin oradaki destek miktarı yüzde 67 seviyelerine çıkıyor, fark da buradan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Ödemeler 1 milyar lirayı geçecek

1 milyar 800 milyona yakın bir prim toplandığını belirten Kadar, şu ana kadar çiftçiye 821 milyon lira ödeme yapıldığını kaydetti. Kadak, “Dosyada işlemleri henüz ikmal edilmemiş yaklaşık 220 milyonluk destek bekliyor, yani toplamda 1 milyar 44 milyonluk para ödemiş olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor