Devler liginde Trabzonspor damgası

 Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligine katılan Trabzonspor, son 5 sezonun en başaralı Türk takımı oldu.  Futbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne şimdiye dek Türkiye'den sadece 5 takım

Devler liginde Trabzonspor damgası

 

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligine katılan Trabzonspor, son 5 sezonun en başaralı Türk takımı oldu. 
 
Futbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne şimdiye dek Türkiye'den sadece 5 takım katılırken, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin yerine bu lige alınan Trabzonspor, Türk takımları arasında son 5 sezonun en başarılı takımı oldu. 1992-93 sezonundan bu yana düzenlenen organizasyona Trabzonspor geçtiğimiz sezon ilk kez katılırken, "Devler Ligi" tarihinde Galatasaray 11, Fenerbahçe 6, Beşiktaş 5, Bursaspor ve Trabzonspor ise 1 kez katıldı.
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin son 5 sezonunda 5 Türk takımı yer aldı. 2008-2009 sezonun da Fenerbahçe, 2009-2010 sezonunda Beşiktaş, 20120-2011 sezonunda Bursaspor, 2011-2012 sezonunda Trabzonspor ve 2012-2013 sezonunda Galatasaray yer alarak Türkiye’ye devler liginde temsil etti.
 
Türkiye’de yaşanan şike davası nedeniyle Fenerbahçe’nin yerine turnuvaya bordo-mavili takım katıldı. Ani bir kararla ve kısıtlı kadrosuyla geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Devler Ligi'ne katılan Trabzonspor, hazırlıksız girdiği Devler Ligi'nde son 5 sezonun en başaralı Türk takımı oldu. Teknik Direktör Şenol Güneş ve öğrencileri ilk kez mücadele ettikleri bu ligde başarılı maçlar çıkartarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiler.
 
Bu sezon yaptığı flaş transferlerle gündeme gelen ve kadrosunu geniş tutan Galatasaray ise bu sezon dün akşama kadar Şampiyonlar Ligi'nde istediği sonuçları alamadı. Oynadığı 3 maçta galip gelemeyen ve sadece bir beraberlik alarak 1 puan toplayan sarı-kırmızılı takım umutlarını oynayacağı son 3 maça bıraktı.
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye’ye son 5 yıl içinde temsil eden takımların durumları ise şöyle:
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor