Derry City Trabzonspor'a bileniyor

 Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi İrlanda temsilcisi Derry City takımı teknik direktörü Declan Devine, kurada eşleşmeden önce de Trabzonspor'u büyük bir kulüp olduğunu bildiğini söyledi. Devine, savunma oyuncusu Sol Bamba ile birlikte çalıştı

Derry City Trabzonspor'a bileniyor

 

Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi İrlanda temsilcisi Derry City takımı teknik direktörü Declan Devine, kurada eşleşmeden önce de Trabzonspor'u büyük bir kulüp olduğunu bildiğini söyledi. Devine, savunma oyuncusu Sol Bamba ile birlikte çalıştığını, Zokora'yı da yakından tanıdığını ifade etti. 
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde İrlanda'nın Derry City takımı ile 18 Temmuz Perşembe günü oynayacağı 2. Ön Eleme Turu ilk maçı öncesi İrlanda temsilcisinin teknik direktörü Declan Devine, açıklamalarda bulundu. Kurada Trabzonspor ile eşleşmeden önce bordo-mavili takımı yakından tanıdığını belirten Derry City teknik direktörü Declan Devine, "Trabzonspor'un büyük bir kulüp ve iyi bir takım olduğunu biliyordum. Türkiye Süper Ligi çok zor ve güce dayalı bir lig. Trabzonspor'un başarılarla dolu geçmişi olduğunu ancak geçtiğimiz sezonu istedikleri yerde bitiremediklerini biliyorum. Bir çok iyi yetenekli oyunculardan kurulu bir takım" dedi. 
 
Trabzonspor'da yakında tanıdığı oyuncuların bulunduğunu ifade eden Devine, "Sol Bamba yakından tanıdığım bir oyuncu. Onunla İskoçya'da Dunfermline Athletic takiminda beraber çalıştık. Zokora'yı da biliyoruz ve yakından tanıyoruz. Trabzonspor bazı maç kasetlerini izledim. Özellikle kalecileri dikkatimi çekti. Gerçekten Trabzonspor çok yetenekli ve iyi kalecilere sahip. Ben de eski bir kaleciyim. Hücum oyuncularının da gayet yetenekli olduklarını söyleyebilirim. Gol yollarında da etkili oyuncuları var. Maç içinde bize sürpriz yapacak kalitede oyuncuların olabileceğini düşünüyorum ama biz buna göre hazırlanıyoruz. Elimizden geleni yapıp tur için iyi bir skor elde etmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.
 
Derry City teknik direktörü Declan Devine geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un 4-4-2 gibi oynadığını belirterek, "Bu sezon yeni bir hoca ve yeni bir anlayışları olacağını tahmin ediyorum. Biz de bu oyun düzenine göre taktik belirleyeceğiz. Maç içindeki duruma göre taktiğimiz değişebilir. Bizim amacımız iyi başlayıp iyi bitirmek olacak. Maça az bir zaman kaldı ve Trabzonspor'a karşı dikkat etmemiz gerekenler üzerinde çalışacağız. Eksik oyuncularımız vardı ama Trabzonspor maçına kadar hazır hale geleceklerini düşünüyorum. Trabzon'daki hava şartları bizi ters yönde etkileyebilir diye düşünüyorum" diye konuştu.
 
Avrupa Kupaları'na katılabilmek için zor bir sezon geçirdiklerini belirten Devine, "Trabzon'a gidip elimizden gelen her şeyi yapıp iyi bir oyunla istediğimiz alarak Trabzon'dan dönmek istiyoruz. Bunun için gayret ediyoruz. Rakibimizin hem şehir olarak hem de takım olarak gücünü biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Türk Futbolu Avrupa'da iyi bir yerde, çok yetenekli Türk oyuncular var. Takımlarına yürekten bağlı taraftarları var. İrlanda olarak Türk futbolundan çok şeyler öğrenebiliriz. İyi bir maç olmasını ve hak edenin kazanmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor