Dereli Çakır'a ateş püskürdü

FİFA Kokartlı eski Hakem Selçuk Dereli, Galatasaray-Trabzonspor maçının ardından önemli mesajlar verdi.İşte Dereli'nin Çakır'a veryansın ilan ettiği o yazı: "Cüneyt Çakır verdiği ve vermediği kararlarla geceye damgasını vurdu. Bir tarafta oyundan atması g

Dereli Çakır'a ateş püskürdü

FİFA Kokartlı eski Hakem Selçuk Dereli, Galatasaray-Trabzonspor maçının ardından önemli mesajlar verdi.

İşte Dereli'nin Çakır'a veryansın ilan ettiği o yazı: "Cüneyt Çakır verdiği ve vermediği kararlarla geceye damgasını vurdu. Bir tarafta oyundan atması gereken oyuncuları ihrac etmezken, diğer tarafta vermesi gereken penaltıyı vermeyip, olmayan penaltı atışını veren Çakır maçta kontrolü elinden kaçırdı.

Galatasaray’ın yemiş olduğu gol öncesinde vermiş olduğu faul pozisyonunda Engin’in, Alanzinho’ya müdahalesi yoktu. Maçın hemen başında Eboue’nin, Olcan’a yaptığı harekette sarı kart vermesi gerekirken bunu atlayan Çakır, sonrasında basit pozisyonlarda kartını kullandı.

Bunlardan birinde Olcan ve Eboue’ye basit kart gösteren Çakır kendisini kolundan tutup çeviren Eboue’yi ikinci sarı kartı gösterip oyundan ihrac edemedi. Bir hakem penaltıda hata yapabilir, faulde hata yapabilir. Ancak bir hakem otoritesini bu şekilde sarsan bir oyuncuyu atamazsa onun hakemliği sorgulanır.

Yine maç içinde Emre Çolak’ın sarı kartı varken umut veren bir atağa kalkan Volkan Şen’i tutarak çekmesine bir faul bile çalmadı. Burada faulü verip Çolak’ı da oyundan ihraç etmesi gerekirdi.

Ayrıca Giray’ın ceza alanı içinde Necati’ye yaptığı müdahale penaltıyı gerektiriyordu. Tüm bunlardan sonra Çakır, Sabri’nin şutunda top ayağından sekerek eline gelen Alanzinho’nun pozisyonuna penaltı kararı verdi.

İlk hakemliğe başlayanlara söylenen şey şudur; “Bir oyuncunun herhangi bir yerinden sekip eline gelen topta ihlal olmaz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler