Deplasman yasağı kalkıyor

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal, yeni sezonda deplasman yasağının kalkmasının öncelikli hedefleri olduğunu bildirdi.Ünal yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği Vakfı olarak futbolda deplasman yasağını tasvip etmediklerini, bunu da her platformda d

Deplasman yasağı kalkıyor

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal, yeni sezonda deplasman yasağının kalkmasının öncelikli hedefleri olduğunu bildirdi.

Ünal yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği Vakfı olarak futbolda deplasman yasağını tasvip etmediklerini, bunu da her platformda dile getirdiklerini hatırlattı. 
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın yöneticilerinin bu konuda aynı görüşü paylaştıklarını dile getiren Ünal, "Futbol, taraftarlarla güzel. Bu devirde deplasman yasaklarının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu çerçevede de 18 kulübün temsilcileriyle sürekli görüş halindeyiz. Artık sona yaklaştık. Kulüplerimizin hepsi yeni sezonda yasak olmasını istemiyor. Yeni sezonda deplasman yasağının kalkması olmazsa olmazlarımızdan. Bizim için öncelik fair-play ruhunu sahalara yansıtmak" dedi.
 
Halil Ünal, özellikle son 4-5 sezondur deplasman yasağıyla gündeme gelen Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmalarıyla ilgili her iki kulüp yöneticilerinin, yasağın son bulmasını istediklerini ilettiğini belirtti.
 
FUTBOL YASASI 
 
Ünal, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu ile ortaklaşa yürüttükleri ''Futbol Yasası'' ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
 
Vakıf olarak bu konuyla ilgili de 18 kulübün hukukçularıyla görüşmeler yaptıklarını dile getiren Ünal, "Hepimizin ortak görüşü futbolun ayrı bir kanununun olmasıdır. Futbol Yasası ile ilgili görüşmeler tüm hızıyla sürüyor. Yakın bir zamanda şekillenecek. Oldu bittiye getirmeden üzerinde hassas çalışmalar yaparak Türk futbolu için en yararlı kanunun çıkmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor