Demirören'i şok eden gözaltılar

Vatan ve Milliyet gazetelerinin satışıyla ilgili 10 kişi gözaltında.Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Karacan "Geçen hafta itibariyle Milliyet ve Vatan hisselerini Demirören Grubu'na sattık. Operasyon konusunda bilgim yok, avukatlarımız takip ediyor" dedi

Demirören'i şok eden gözaltılar

Vatan ve Milliyet gazetelerinin satışıyla ilgili 10 kişi gözaltında.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Karacan "Geçen hafta itibariyle Milliyet ve Vatan hisselerini Demirören Grubu'na sattık. Operasyon konusunda bilgim yok, avukatlarımız takip ediyor" dedi.

Gözaltına alınan isimlerin Karacan Grubu'ndan olduğu belirtiliyor. Hakkında gözaltı kararı çıkan bazı isimlerin ise yurtdışında bulunduğu bildiriliyor. Henüz gözaltılar konusunda başka bir ayrıntı ve gözaltıya sebebiyet veren soruşturmanın hangisi olduğuyla ilgili net bir bilgi gelmiş değil.

Fakat iki grubun davalık olduğu biliniyor.

Önce Demirören Grubu tarafından Karacan Grubu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, buna Karacan Grubu tarafından karşılık gelmişti.

ZATEN DAVALIKLAR!
Peki ne olmuştu?

Demirören Grubu, gazeteleri satın almak için nisan ayında ortaklık kurduğu Ali ve Ömer Karacan’ı, “Nitelikli dolandırıcılık” yaptıkları iddiasıyla Savcılığa şikayet etmişti. Demirören Grubu tarafından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan suç duyurusunda, Karacan Grubu'nun ortaklık için taahhüt edilen parayı ödemediği ve kendisine ait olan bazı şirketleri gerçek değerinden daha yüksek göstermekle itham edilmişti.

Demirören Grubu'nun Ali ve Ömer Karacan’ı “nitelikli dolandırıcılık” yaptıkları iddiasıyla savcılığa şikayet etmesinin ardından Karacan Grubu, Demirören Grubu hakkında dolandırıcılık ve emniyeti suistimal iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha önce Milliyet ve Vatan gazetesini yayınlayan DK şirketine mahkeme kararıyla atanan kayyum heyetinin bağımsız denetim kuruluna hazırlattığı raporda yer alan usulsüzlükler sebebiyle Karacan Grubu Demirören Grubu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Karacan Grubu'nun iddiası Milliyet - Vatan ortaklığında, şirket içi usulsüz ve yetkisiz işlemler yapıldığı yönündeydi. Bu iddiayla Ali Naci Karacan ve Ömer İhsan Karacan tarafından, Erdoğan Demirören ve Demirören Holding A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “DOLANDIRICILIK VE GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA” suçlarından cezalandırılmaları istemiyle, 2011/17860 Soruşturma numarasıyla şikayette bulunulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor