Demirören yönetimi ibra edildi

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu, Ankara JW Marriott Hotel'de başladı. TFF 1.Başkanvekili Ufuk Özerten'in açılışını yaptığı Olağan Genel Kurul'da çoğunluğun tutanakla tespitinin ardından, Halil Ünal başkanlığında Divan Kurulu oluşturuldu. İm

Demirören yönetimi ibra edildi

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu, Ankara JW Marriott Hotel'de başladı. TFF 1.Başkanvekili Ufuk Özerten'in açılışını yaptığı Olağan Genel Kurul'da çoğunluğun tutanakla tespitinin ardından, Halil Ünal başkanlığında Divan Kurulu oluşturuldu. İmzalanan önergeyle seçilen divanın üyeliklerine Nedim Türkmen ve Sevda Karaali getirildi. 

 

Olağan Genel Kurul'a Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, UEFA 1.Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik,TFF eski başkanlarından Yılmaz Tokatlı, Erdenay Oflaz, Özkan Olcay ve Haluk Ulusoy katıldı. 

 

***

 

 

ŞENER'DEN DEMİRÖREN'E TAVIR

TFF'nin Ankara'da yapılan mali genel kurulunda Yıldırım Demirören federasyonuna karşı bayrak açan Trabzonspor başkanı Sadri Şener ise; TFF başkanına tavrını sürdürdü.

Son Kulüpler Birliği toplantısında başkanlara dönerek, "Yıldırım Demirören federasyonunu düşürmek için genel kurulda ne yapacağız?" diyen ve bu konudaki en büyük destekçisi Ünal Aysal'dan, "Sırası değil" cevabını alan Şener, TFF başkanının kürsüde yaptığı konuşmayı alkışlamaması dikkat çekti.

Başkan Şener, etrafındaki en yakın kişilerin alkışlamalarına aldırış dahi etmedi.

 

 

 

Bank Asya 1. ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin ulaşım ve konaklama giderlerini federasyon karşılayacak.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören Olağan Genel Kurul’da önümüzdeki sezon ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Demirören, Bank Asya 1. ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin ulaşım ve konaklama giderlerini federasyon olarak karşılayacaklarını söyledi. Demirören ayrıca üçüncü lig için de 30 milyon liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı.

 

Federasyon Başkanı Demirören yabancı oyuncu kontenjanı ile ilgili de bir açıklama yaptı. Yabancı oyuncu sayısının önümüzdeki sezondan itibaren azaltılacağını söyleyen Demirören, “Yabancı oyuncu sayısında önümüzdeki sene değişiklik yapacağız. Önümüzdeki sene yabancı oyuncu sayısını 10'a, ilk on 18'deki yabancı oyuncu sayısını 8'e indireceğiz. Daha sonraki sene ise yabancı oyuncu sayısını 8'e, ilk 18'deki yabancı oyuncu sayısını ise 6'ya indireceğiz.” dedi.

 

Demirören, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün yarı final maçını yönetecek olan Hakem Cüneyt Çakır’a da övgüler yağdırdı. ‘Göğsümüzü kabartıyor’ ifadelerini kullandığı Çakır’a bugünkü maçında başarılar diledi.

 

 

Yeni bütçe 302 milyon lira

 

Yapılan konuşmaların ardından Genel Kurul'da TFF Başkanlarının, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nun 01.06.2011 - 31.05.2012 Dönemi, Hesap ve Faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı ibra edildi. 01.06.2012 - 31.05.2013 Dönemi Bütçe Tasarısı ile Talimatı ve Bütçe Uygulama Esasları görüşülerek 301.787.816 Liralık TFF Bütçesi kabul edildi.

 

Gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak için Yönetim Kurulu'na yetki verildi. Yönetim Kurulu'na taşınmaz alımı ve satımı, ayni haklar tesisi için yetki verildi.

 

tf_butce.20120627160433.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor