Demirören: Bu kararı 4 kulüp aldı

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesinin ardından iki kulüp başkanları birlikte maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Maç sonrası stattan ayrılırken basın mensuplarının karşısına çı

Demirören: Bu kararı 4 kulüp aldı

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesinin ardından iki kulüp başkanları birlikte maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Maç sonrası stattan ayrılırken basın mensuplarının karşısına çıkan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal birlikte yaptıkları açıklamada dostluk mesajları verdi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, 4 takımın maçlarında rakip taraftarlara getirilen yasak konusuna açıklık getirdi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor'un bir araya gelerek bu kararı aldığını hatırlatan Demirören, "Bu kararımızı federasyona bildirdik, federasyon da kabul etti. Futbolun yaşadığı bu süreçte alınması gerektiğine inandık. Taraftarsız futbolun güzel olmayacağına eminiz. Bu süreçte herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Rakip takım taraftarların da gelmeyerek fedakarlık yapması gerekiyor. İnşallah niyetimiz zaten bu süreci gördükten sonra, Allah kısmet eder play-off'lara kalırsak play-off'larda tekrar gözden geçirilir inşallah" diye konuştu.

Futbolun son dönemde değer kaybına uğradığını kaydeden Demirören, "Başkanlar olarak bir araya gelerek futbolun güzel yönlerini ortaya çıkarmak zorundayız. Bu ortaya çıktığı vakit, taraftarlar ve futbolcular da buna uyacaktır. Güzel mesajlar veriyoruz. İnşallah bu süreçte bizim de katkımız olacak" dedi.
 Derbi maçta taraftarların sahaya attıkları yabancı maddelerin hatırlatılması üzerine Demirören, "Futbolun içinde bu görüntülerin olmaması lazım ama maalesef istenmeyen görüntüleri yaşıyoruz. Ama son dakikaya kalması bile, az da olsa olmasına rağmen, önemlidir. İnşallah bundan sonra olmaz" ifadelerini kullandı.
 Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ise derbide dostça bir mücadelenin oynandığını söyledi. İki tarafın da elinden geleni yaptığını ve her iki ekibin de sportmence mücadele ettiğini kaydeden Aysal, Yıldırım Demirören'e de teşekkür ederek, "Dostça bir mücadele oldu. Takımlarımızın ikisini de kutluyorum. Sportmence bir mücadele yaşadık. Çok güzel hüsnü kabul gördük. Buradan sevgiyle saygıyla ayrılıyoruz. Güzel maç oldu. Hakikaten hepimiz zevk aldık. Maçta şanssız anlar çok oldu" şeklinde konuştu.

Rakip taraftarların deplasman maçlarına alınmama kararının geçici olduğunu kaydeden Aysal, "Bir müddet izledikten sonra herhalde değişecek. Devamlı bir şey değil. Alınan kararın sebebi her şeyden evvel seyircilerin selameti ve onların emniyeti içindir. Yoksa takımlara dönük, kulüplere dönük bir avantaj yok burada" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler