"Demek ki şike yapılmış!"

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "UEFA'nın kararı bozulmazsa acı ama gerçek olan şu ki Türkiye'de şikenin var olduğunu kabul etmek lazım. Demek ki bunlar yapılmış" dedi.İlhan Cavcav, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında verdiği şike kararına, Türk

"Demek ki şike yapılmış!"

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "UEFA'nın kararı bozulmazsa acı ama gerçek olan şu ki Türkiye'de şikenin var olduğunu kabul etmek lazım. Demek ki bunlar yapılmış" dedi.

İlhan Cavcav, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında verdiği şike kararına, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı oyuncu kontenjanı kararına ve Kulüpler Birliği'nin yeni başkanının kim olacağına yönelik gazetecilerin sorularını cevapladı. UEFA'nın verdiği kararla Türkiye'de şikenin tescillendiğini belirten Cavcav, Kulüpler Birliği'nin yeni başkanının ise Spor Toto Süper Lig'deki 18 kulübün başkanı dışında profesyonel bir isim olacağını açıkladı.

3 Temmuz olaylarının ardından hem federasyonun hem de kulüplerin kendilerini iyi savunamadığını vurgulayan Cavcav, "Mehmet Ali Aydınlar döneminde 'puan silme' olsaydı, ne Fenerbahçemizin ne de Beşiktaşımızın başına böyle bir olay gelmezdi. Ama artık bunlar oldu, olanla ölene çare yok. Bu karar, Türk futbolu için bir milattır, öyle görülmesi lazım. Kulüp başkanlarının biraz akıllarını başına alıp daha mantıklı hareketler yapmaları gerekir. 58. maddedeki 'puan silme' olsaydı bugün bu olay Türk futbolunun başına gelmezdi. Ancak 'Ah olsaydı vah olsaydı' demek pek doğru değil. Mehmet Ali Bey, 'Puan silme olayını yapalım' dediği zaman hemen bir genel kurul yaparak adamı aforoz ettik. Acı ama gerçek Mehmet Ali Aydınlar tutumu nedeniyle haklı olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ BİZİM CANIMIZ"
Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına gönderilmeyip Trabzonspor'un gönderilmesiyle şikenin zaten o dönemde tescil edildiğini belirten Cavcav, "Eskilere dönmek, eskileri karıştırmak işleri daha çok karmaşıklaştırıyor. Bizler, akil insanlar olarak daha mantıklı hareket etmeliyiz. Bu Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın, Gençlerbirliği'nin başına gelen bir olay değil Türk futbolu için bir olay. Fenerbahçe de Beşiktaş da bizim canımız, bütün kulüpler bizim hemşehrimiz" dedi.

"TÜRKİYE'DE ŞİKENİN VAR OLDUĞUNU KABUL ETMEK LAZIM"
"Trabzonspor Başkanı çok aklı başında bir çocuk" diyen Cavcav, "Şahsen uzun yıllar tanırım. Çok düzgün de bir arkadaş. Tabi onların 'Kupa, kupa, kupa' demekte haklı oldukları yer var ama adalet eninde sonunda tecelli eder. Onun için bu işin üzerine daha fazla gitmelerini bir ağabey olarak tavsiye etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un kupayı almamasına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı için 35 milyon euro'yu kasasına koyduğunu hatırlatan Cavcav, "Kupanın parayla ölçülür bir tarafı yok, onun manevi bir desteği var. UEFA'nın kararı bozulmazsa acı ama gerçek olan şu ki Türkiye'de şikenin var olduğunu kabul etmek lazım. Demek ki bunlar yapılmış" dedi.

"DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜN"
TFF'nin aldığı yabancı oyuncu sayısına yönelik 6+0+4 kararını eleştiren Cavcav, "Yabancı oyuncu statüsünün geçen sene gibi olmasını ifade ediyorlar. Hatta Sayın Federasyon Başkanımızın bir gazetede çıktığı gibi 'İlhan Bey bana telefon etti, teşekkür ve tebrik etti. Yabancı sayısını keşke 3 yapsaydın' diye güya ben ifade etmişim. Bu doğrudur, olabilir ancak dün dündür, bugün bugün" dedi.

Federasyon yetkililerinin "Geçen sene karar aldık, değiştiremeyiz' dediklerini söyleyen Cavcav, "Yahu kardeşim bu Allah'ın ayeti değil ki değiştiremezsin. Kararı alan sensin, tasfiye edecek federasyon da sensin. Galatasaray Kulübü Başkanı Yıldırım Demiören Bey'den randevu almak istiyor, 'Ben şimdi konuşamam, müracaat edin, talebiniz nedir' demiş. Bugün futbolun içerisinde olan bu sıkıntıları biz yaşıyoruz. Bu bakımdan federasyon 'Ben yaptım, doğrudur' demesin. TFF kulüplerimizin oylarıyla iş başına geldi. Yani bu hükümet kararı değil. Eğer federasyon bu tutumuna devam ederse biz de günün koşul ve şartları neyi gerektiriyorsa onu yaparız" " ifadelerini kullandı.

"FEDERASYON İNAT EDERSE ÇARKIN DEĞİŞEBİLMESİ İÇİN İLK İMZA KOYAN BEN OLURUM"
Bir gazetecinin "Olağanüstü genel kurula gidilmesi yönünde herhangi bir imza kampanyanız oldu mu?" şeklindeki sorusu üzerine Cavcav, "Öyle bir çabam olmadı. Transfer sezonu 6 Eylül'de bitiyor eğer federasyon yabancı kontenjanı kararını 10-15 gün daha geciktirirse bu durum hiçbir kulübüm yararına olmaz. Federasyon inat ederse çarkın değişebilmesi için ilk imzayı koyan insanların başında gelirim" cevabını verdi.

"KULÜPLER BİRLİĞİ'NE KULÜP BAŞKANI DEĞİL PROFESYONEL BİR BAŞKAN DÜŞÜNÜLMELİ"
Kulüpler Birliği Vakfı'nın önümüzdeki hafta toplanacağına işaret eden Cavcav, "Önümüzdeki hafta onursal başkan olarak kulüplerimizi toplantıya çağıracağım. Toplantı yapmadan önce TFF'nin yabancı futbolcu konusundaki kararını daha evvel vermesini acil olarak bekliyorum. Onu masaya yatıracağız. Çarşamba veya Perşembe günü bütün kulüplerimizi İstanbul'a davet edeceğim. Orada da şahsi görüşüm, kulüpler birliği başkanının kulüp başkanı değil profesyonel birisinin olmasını istiyorum. Daima o makamda duracak, federasyonla, ilgili mercilerle kulüplerimizin menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onları devamlı araştıran bir yapıyı arzu ediyorum" açıklamasında bulundu.

"GALATASARAY VE TRABZONSPOR BAŞKANLARI DÜZGÜN VE GÖREVE LAYIK OLAN İNSANLAR"
Kulüpler Birliği'ne başkan adaylığı konusunda Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıibrahimoğlu isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine Cavcav, "Ben her iki kulüp başkanımıza da saygı gösteriyorum. Ben de 'onursal başkan' olarak bu göreve talip olabilirim ancak gerek kulüp işlerim gerek ticari uğraşılarım arasında başkanlığa eğilecek vaktim yok. Galatasaray ve Trabzonspor Başkanı düzgün ve bu göreve layık olan insanlar. Ancak bizim gayemiz oraya profesyonel bir oluşum getirmek. Kulüpler Birliği'ni bugün olduğu gibi götürmek değil" diye konuştu.

"HAYATIMDA NE MAÇ ALDIM NE DE MAÇ SATTIM"
"Hayatım da çok şey yaşadım ama ne maç aldım ne de maç sattım" diye konuşan Cavcav, "Öyle olaylar oldu ki paranın para olduğu zaman bir kulüp başkanı masama 50 milyon para getirdi. 'Ne olacak bu' dedim. 'Bize 1 puan' dedi. Olurdu olmazdı, olmadı. Ama sonradan duydum 30 sene evvel iki futbolcuya para vermek suretiyle işi halletmişler. Ben bunları yaşayan insanım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler