Cüneyt Çakır herkesi şaşırttı

EURO2012 yarı final mücadelesinde İspanya penaltılar sonucunda Portekiz'i eleyerek finale kalmayı başarırken Türk hakem Cüneyt Çakır başarılı bir yönetim sergiledi. Karşılaşmayı yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır, zorlu maçı kritik bir hata yapmadan tamamlar

Cüneyt Çakır herkesi şaşırttı

EURO2012 yarı final mücadelesinde İspanya penaltılar sonucunda Portekiz'i eleyerek finale kalmayı başarırken Türk hakem Cüneyt Çakır başarılı bir yönetim sergiledi.

 

Karşılaşmayı yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır, zorlu maçı kritik bir hata yapmadan tamamlarken sergilediği performansla alkış topladı. Oyun içinde sertliğe müsade etmeyen Çakır, kartlarını cömertçe kullanırken maç boyunca 9 sarı gösterdi.

 

Çakır, ayrıca mücadelenin 30. dakikasında Portekiz'in hızlı hücumunu keserek faulü kullandırmak isteyince yıldız futbolcu Nani'nin tepkisiyle karşılaştı. Öte yandan karşılaşmada yan hakem olarak görev yapan Bahattin Duran ve Tarık Ongun ise verdikleri doğru kararlarla mücadeleyi hatasız tamamladı.
 

16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalan ilk Türk hakemi olan Cüneyt Çakır, Portekiz ile İspanya arasında 26 Haziran Çarşamba akşamı oynanan yarı final karşılaşmasını yöneterek Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde düdük çalan ilk Türk hakemi oldu.

Ukrayna'nın Donetsk kentinde oynanan karşılaşmanın 120 dakikası 0-0 biterken, İspanya penaltılar sonucu 4-2 yenerek finale yükseldi.

Cüneyt Çakır'ın bu karşılaşmada yardımcılıklarını FIFA kokartlı yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. FIFA kokartlı hakemlerimiz Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek de kale çizgilerinde görev aldı. Slovenya Federasyonu'ndan Damir Skomina maçın dördüncü hakemi oldu.

Maçı UEFA 1.Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı, UEFA Gençler-Amatörler Komite üyesi Süheyl Önen, Çakır'ın 2014 Dünya Kupası mentoru Oğuz Sarvan ve TFF Hakem Gelişim Müdürü Burçin Keskin de stadyumda takip ett.

EURO 2012'deki 3.maçı oldu

Turnuvada ilk olarak 11 Haziran'da Kiev'deki Ukrayna-İsveç maçını yöneten 36 yaşındaki hakemimiz, 18 Haziran'da da İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçında düdük çalmıştı. Çakır ayrıca 24 Haziran'daki İngiltere-İtalya karşılaşmasında da dördüncü hakem olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor