Ç.Rize hakem Bitnel'e ateş püskürdü

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır Adanaspor maçının Hakemi Deniz Ateş Bitnel’i ve maçın gözlemcisi Galip Bitigen’i sert bir dille eleştirdi.  Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır, yaptığı açıklamada 2-0 mağlup oldukları Adanaspor ma

Ç.Rize hakem Bitnel'e ateş püskürdü
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır Adanaspor maçının Hakemi Deniz Ateş Bitnel’i ve maçın gözlemcisi Galip Bitigen’i sert bir dille eleştirdi. 
 
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır, yaptığı açıklamada 2-0 mağlup oldukları Adanaspor maçında lehlerinde penaltı verip ardından penaltı kararını geri alan maçın Hakemi Deniz Ateş Bitnel ve basına yaptığı açıklamada kararı doğru bulduğunu belirten maçın gözlemcisi Galip Bitigen’i sert bir dille eleştirdi. Korukır yaptığı açıklamada, “Ben müsabakanın hakemi ile ilgili bir futbol adamı olarak diyorum ki; gerçekten başkalarına da zarar vermeden kendini iyi çek etsin. Başkalarına da zarar vermesin. Müsabakanın gözlemcisi Kayseri Bölgesi’nden Galip Bitigen.
 
Eski hakemdir tanırım kendisini. Yönetti maçları da iyi bilirim. Maçı TRT’de anlatan yorumcu demiş ki ‘gözlemci ile konuştum. Hakemin çok doğru karar verdiğini söyledi’ Eğer o maçın gözlemcisi böyle bir şey söylemişse gizliliği ihlal etmiştir. Yazacağı raporu ilgili yerlere vermeden ilgisiz bir kişiye vermiş. Bunlar Türk futbolunda görmek istemediğimiz olaylar. Kaderi ile demiyorum. Bizim kaderimiz ile kimse oynayamaz. Bir maçla hiçbir takımın kaderi değişmez. Ama onurumuz ve gururumuz ile oynamasınlar. O futbolcu artık senin çaldığın düdüğe nasıl inanacak. Bundan sonraki maçlarında demek ki bir karar vereceksin. Üç kişi itiraz edince kararını değiştireceksin. Kim inanacak sana” dedi.
 
"HAKEM KORKUSU İLE OYUNCU DEĞİŞTİRDİM"
 
Kokukır, hakem korkusu ile iki oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldığını belirterek, “Ben hakemin korkusundan iki oyuncu değiştirdim. Cenk Ahmet ile Orhan’ı. Ben iki oyuncu değiştirirmiydim. Korkudan değiştirdim. Hakem tavırları ile oyuncuları o kadar gerdi ki. Bir hakem yaşı ne olursa olsun sahanın mutlak, sahada adaleti dağıtan kişidir. Adaleti dağıtan kişi adaletsizlik yaparsa kime inanacağız biz” diye konuştu. 
Korukı, geçtiğimiz hafta disiplinsiz hareketlerinden dolayı kadro dışı bıraktığı Serhat’ın yeniden kadroya alındığını belirterek tüm oyunculara bir kez daha disiplin uyarısında bulundu. Korukır yaptığı açıklamada, “Serhat geldi özür diledi. Daha önce de özür dilemişti.
 
Önce futbolcu arkadaşlarından özür diledi. Tecrübeli bir futbolcumuz. Genç futbolcularımı asla cezalandırmam. Ama Serhat gibi futbol hayatının bir kısmını Süper Lig’de geçirmiş. İyi kulüplerde oynamış deneyimli bir futbolcunun antrenmanda daha disiplinli olması, genç arkadaşlarına da örnek olması lazım. Önce dedim takım arkadaşlarından özür dile. Sonra geldi kendisi ile bire bir konuştuk. Çok pişman olduğunu ve bir daha böyle bir davranış içerisinde olmayacağını söyledi. Bizde neticede insanız. Asla geri adım atmamız söz konusu değil. Vicdani olarak bir karar verdim. Bir daha yaparsa kendisi bilir. Kendimi feda etme pahasına bile olursa olsun disiplinden taviz vermeyeceğim” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Çaykur Rizespor hafta sonu evinde ağırlayacağı Karşıyaka maçının hazırlıklarını günde yaptığı çift idmanla sürdürüyor. Yeşil mavili ekip bugün şiddetli yağmura rağmen çalışmalarına ara vermedi. Teknik Direktör Engin Korukır, nezaretinde ki idmanda sakatlıkları devam eden Sezer ve Mesut arkadaşlarından ayrı olarak düz koşu yaptı. Korukır, Karşıyaka maçından farklı galibiyet beklediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler