Çaykaralı milli bisikletçi gururumuz oldu

 Çaykaralı   milli bisikletçi Mustafa Sayar başarılara doymuyor. Çaykara’nın Yeşilalan köyünden olan Mustafa Sayar babasının öğretmen olması nedeniyle Zonguldak’ta amatörce başladığı bisiklet sporuna profesyonel olarak devam ederek  önemli başarılar aldı.

Çaykaralı milli bisikletçi gururumuz oldu

 

Çaykaralı   milli bisikletçi Mustafa Sayar başarılara doymuyor. Çaykara’nın Yeşilalan köyünden olan Mustafa Sayar babasının öğretmen olması nedeniyle Zonguldak’ta amatörce başladığı bisiklet sporuna profesyonel olarak devam ederek  önemli başarılar aldı. Bisiklet sporuna 2010 yılından itibaren profesyonel olarak devam eden Mustafa Sayar 2013 yılına da iddialı hazırlanıyor. Bisiklet Milli takımında  değişmez sporcularından  olan   Mustafa sayar Konya Şeker Spor kulübüne bağlı Torku sporda  pedal çeviriyor.
 
Zonguldak ‘da amatörce 2001 yılında bisiklet sporuna başlayan Mustafa Sayar Milli Takıma kadar yükseldi. Başarılarını Milli forma için terletti. Ferdi ve takım olarak önemli başarılara imza atan Mustafa Sayar Milli Takımda başarılarına devam etti.
 
Amatör olarak başladığı Bisiklet sporuna küçük yaş gruplarında aldığı başarılı sonuçların ardından 2006 yılında Kocaeli Brisaspor’a transfer oldu. 2010 yılında ise Türkiye’nin ilk profesyonel takımı olan  Konya Şeker’e bağlı Torku Spor kulübünde transfer oldu. Halen bu takımda profesyonel olarak spor yapan Mustafa Sayar  her yıl Avrupa'nın bir çok ülkesinde kuzey Afrika da Asya da Çin de yapılan yarışlara katıldı. Bu yarışlarda Torku Spor   dereceler  yaptı. Takım olarak dereceler yapmasında Mustafa Sayar bireysel olarak önemli başarılar elde etti.
 
Her yıl Türkiye’de düzenlenen TRT ve Eurosport dan naklen yayınlanan dünyanın en zor 20 yarışından biri olan uluslar arası Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunda yarışıyor. 
 
Konya da Selçuk Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde okuyan Mustafa Sayar halen takım olarak Antalya’nın Alanya  ilçesinde sezon başı hazırlık kampında bulunuyor.
 
Çaykaralı başarılı sporcu Mustafa Sayar’ın aldığı başarılardan bazıları
 
2006 Gençler Dağ Bisikleti Balkan Şampiyonu
 
2006 Gençler Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonu
 
2006 Uluslararası Mevlana Turu Birincisi
 
2006 Gençler Dağ Bisikleti Türkiye 3. Sü
 
2006 Gençler Dağ Bisikleti Maraton Türkiye Şampiyonu
 
2007 Gençler Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonu
 
2007 Karadeniz Oyunları Şampiyonu
 
2007 Gençler Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonu
 
2007 Gençler Dağ Bisikleti Maraton Türkiye 3.
 
2009 Büyükler Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonu
 
2012 Büyükler Yol Bisikleti Türkiye 2. Si

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler