CAS, UEFA'nın şike kararını onadı

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Yunanistan'ın Olympiakos Volou takımının, şike yaptığı gerekçesiyle Avrupa Ligi'nden ihraç edilmesi üzerine yaptığı başvuruda Yunan kulübünü haksız buldu.UEFA'dan yapılan açıklamada, "Volou'nun, 2011-12 sezonu içi

CAS, UEFA'nın şike kararını onadı

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Yunanistan'ın Olympiakos Volou takımının, şike yaptığı gerekçesiyle Avrupa Ligi'nden ihraç edilmesi üzerine yaptığı başvuruda Yunan kulübünü haksız buldu.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Volou'nun, 2011-12 sezonu için Avrupa Ligi'nden ihraç edilmesini öngören UEFA kararına ilişkin olarak CAS'a yaptığı başvuruda Yunan kulübünün aleyhinde karar alınmıştır'' denildi.

UEFA, şikeye bulaştığı gerekçesiyle Volou kulübünün uluslararası müsabakalardan 3 yıl süreyle men edilmesine karar vermişti.

Yunanistan'da şike olaylarına bulaşan Volou ile Kavala'nın önce lige eksi puanla başlamalarına hükmedilmiş ancak daha sonra spor müsabakalarından ömür boyu men edilen kulüp başkanları Ahilleas Beos ve Makis Psomiadis ile bağlarını tamamen kopardıklarını kanıtlayamadıkları gerekçesiyle her iki takımın 4. lige düşürülmesine karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler