CAS Türkiye'de toplandı

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (ICAS) İstanbul'da yapacağı genel kurul toplantısı kapsamında düzenlenen ''CAS Sporda Tahkim Konferansı'' başladı. Spor Hukuku Enstitüsü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ev sahipliğinde Bilgi Üniversitesi'n

CAS Türkiye'de toplandı

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (ICAS) İstanbul'da yapacağı genel kurul toplantısı kapsamında düzenlenen ''CAS Sporda Tahkim Konferansı'' başladı.

 

Spor Hukuku Enstitüsü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ev sahipliğinde Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere'deki kampüsünde gerçekleştirilen konferansa, ICAS Başkanı John Coates ile genel kurul üyeleri, Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'in yanı sıra çok sayıda hukukçu katıldı.

 

Konferansta Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı Kısmet Erkiner, rektör Sanver ve TMOK Başkanı Erdener'in açılış konuşmalarının ardından söz alan ICAS Başkanı John Coates, ICAS ile ilgili detaylar verdi.

 

Spor Tahkim Mahkemesi'nin giderek daha fazla kabul gördüğünü, 2011 yılında 365 dava için kendilerine başvurulduğunu, bunun kendileri için bir rekor olduğunu belirten Coates, davaların büyük kısmının futbolda yapılan sözleşmelerden, transferden ve disiplinden kaynaklanan ihtilaflara ilişkin olduğunu kaydetti.

 

CAS'ta bugüne kadar 2670 davanın yer aldığını anlatan Coates, 2012 Londra Olimpiyatları sırasında ortaya çıkabilecek ihtilaflarla ilgili anında çözüm için, Londra'da bulunan 12 tahkim yargıcının devrede olacağını bildirdi.

 

Coates, Spor Tahkim Mahkemesi'nin 75 ülkeden toplam 281 yargıcının ve 52 arabulucusunun bulunduğunu aktarırken, Lozan'ın dışında Newyork ve Sydney'de ofislerinin olduğunu, Abu Dabi'de açtıkları ofisin yanı sıra Kahire, Shangai ve Kuala Lumpur'da yeni ofisler açmak istediklerini, Güney Amerika'da ve Orta Amerika'da da merkezlere ihtiyaçları olduğunu aktardı.

 

Açılışın ardından ''Sporda Tahkim Mahkemesi'nin Bağımsızlık ve Tarafsızlığı'' konulu oturuma geçilirken, konferans boyunca akşama kadar ''Sporda Tahkim: Türkiye'ye Etkileri'' oturumunun yanı sıra, ''Sporda Adaletin Gerilimi'' başlıklı yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor