CAS cezayı kesti

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, Romanya Ligi'ni sallayan bir karar aldı. Ligin 2. haftasına girilirken CAS Rapid Bükreş'in küme düşmesine karar verdi. Karara göre Concordia takımı Başkent temsilcisinin yerine bir üst ligde yer alacak.Romanya Futbol Fe

CAS cezayı kesti

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, Romanya Ligi'ni sallayan bir karar aldı. Ligin 2. haftasına girilirken CAS Rapid Bükreş'in küme düşmesine karar verdi. Karara göre Concordia takımı Başkent temsilcisinin yerine bir üst ligde yer alacak.

Romanya Futbol Federasyonu Rapid'i düşürmemek için bir play-out müsabakası yaptı. Concordia ve Rapid arasındaki bu müsabakada Bükreş rakibini yenerek 1. Lig'de kalmaya hak kazandı. Ama Concordia takımı bu durumu CAS'a şikayet etti ve mehkeme Concordia'nın itirazını haklı bularak Rapid'in düşmesine ve Concordia'nın bir üst lige çıkmasına hükmetti. Karar Romanya'da büyük ses getirdi.

FEDERASYON RAPID'İ KURTARAMADI!

Romanya Federasyonu, geçtiğimiz sezonun sonunda finansal kriterlerini yerine getirmediği gerekçesiyle Cluj ve Rapid Bükreş takımlarına lisans vermedi. Bunun üzerine Cluj takımı CAS'a dava açtı ve mahkeme Romanya temsilcisini haklı bularak üst ligde yer alması yönünde karar verdi. Bunun üzerine Romanya
Federasyonu Rapid'i düşürmemek adına bir play-out müsabakası düzenledi.

CAS'ın kararında, " Rapid Bükreş'in böyle bir play-out müsabakasına katılmaya lisansı olmamakla birlikte, bu maçın yasal bir temeli yok. Romanya Futbol Federasyonu, Concordia takımını Rapid'in yerine bir üst lige yerleştirmeli" ifadelerine yer verildi.

CAS'ın bu kararı, mahkemenin yerel liglerdeki olaylara müdahil olabileceğine emsal teşkil etti. CAS, Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'ndan 2 yıllık men cezasının karara bağlanması durumunu 28 Ağustos'tan, yani grup kuralarının çekilmesinden önce gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler