Büyük Rüyaya 1 yıl kaldı

Türk futbol tarihinin en büyük organizasyonu olan 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'nın başlama vuruşuna 1 yıl kaldı. 365 gün sonra bugün 21 Haziran 2013'te, futbolseverler sadece yılın en uzun gününe tanıklık etmeyecek ayrıca FIFA'nın Dünya Kupası'ndan sonraki

Büyük Rüyaya 1 yıl kaldı

Türk futbol tarihinin en büyük organizasyonu olan 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'nın başlama vuruşuna 1 yıl kaldı.

 

365 gün sonra bugün 21 Haziran 2013'te, futbolseverler sadece yılın en uzun gününe tanıklık etmeyecek ayrıca FIFA'nın Dünya Kupası'ndan sonraki en önemli etkinliğinin başlangıcını da canlı olarak izleme şansına erişecek.

 

19'uncusu yapılacak

 

Dünyaca ünlü yıldızların hemen hepsinin kendilerini ilk kez gösterme şansı bulduğu ve pek çok ülke televizyonlarında yayınlanan U20 Dünya Kupası 2013 yılında 24 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek. 19'uncusuna ev sahipliği yapacağımız turnuva 21 Haziran 2013'te başlayacak ve 13 Temmuz'da sona erecek.

 

Mart 2011'de FIFA Yönetim Kurulu'nun kararı ile U20 Dünya Kupası'nı gelecek yıl için düzenleme hakkını kazanan Türkiye Futbol Federasyonu 15 aydır yoğun bir çalışma yürütüyor.

 

Ev sahipliği hakkının elde edilmesinden sonra FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu yakın işbirliği içinde çalışmalara başladı. TFF Uluslararası Etkinlikler Sorumlusu İlker Uğur, 2 yılda bir düzenlenen U20 Dünya Kupası'nın 2011'deki ev sahibi Kolombiya'da 1 ayı aşkın süre geçirerek El Campin Stadı'nda oynanan 10 karşılaşmanın organizasyonunda çalışarak deneyim sahibi oldu.

 

7 şehirde düzenlenecek

 

Daha sonra ilk buluşma, Ekim 2011'de gerçekleşti. FIFA ve TFF yetkilileri, Türkiye'ye ilk inceleme ziyaretini yaparak birçok açıdan değerlendirdi. Komitenin notları 2012 yılının Şubat ayında düzenlenen FIFA-TFF Çalışma toplantısında değerlendirildi ve Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon'un turnuvadaki maçlara ev sahipliği yapması FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi tarafından kabul edildi.

 

Aynı tarihte; TFF'nin oluşturduğu Yerel Organizasyon Komitesi çalışanlarının katıldığı ve iki gün boyunca devam eden toplantılarda turnuva organizasyonu kapsamında yer alacak olan proje yönetimi, medya, pazarlama, TV yayınları, biletleme, ulaşım, konaklama, bilgi işlem, stadyum ve güvenlik konularında FIFA yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. Ayrıca FIFA Müsabakalar Departmanı'ndan Inaki Alvarez de TFF çalışanlarına turnuvanın organizasyon içeriği ile ilgili detaylı sunumlar yaptı. İsviçre'deki toplantının bir kısmına katılan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın FIFA'nın 2 numaralı gözbebeği olduğunu vurgularken, "Türkiye'nin, geleceğin yıldızlarının bulunacağı bu kupaya mükemmel bir ev sahipliği yapacağından eminim" diyerek samimi duygularını katılımcılar ile paylaşmıştı.

 

Başkan Blatter bundan 1 ay sonra 36'ncı UEFA Kongresi için geldiği İstanbul'da yaptığı konuşmada da "FIFA'nın gelecek yıl düzenleyeceği ve çok önemli olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı Türkiye'de organize edecek olmasından dolayı da büyük mutluluk duymaktayım." ifadeleri ile güvenini bir kez daha göstermişti.

FİFA delegeleri dün şampiyonanın oynanacağı kentler arasında yer alan Trabzon Hüseyin Avni Aker stadında incelemer yaptı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor