Bursaspor-Fenerbahçe berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Bursaspor-Fenerbahçe maçı 1-1 bitti. Ev sahibi ekip, nefes kesen maçta Serdar'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Bursa'ya 6 eksikle gelen Fenerbahçe, puanı Sow'un golüyle kaptı.İLK YARIDAN POZİSYONLAR 12. daki

Bursaspor-Fenerbahçe berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Bursaspor-Fenerbahçe maçı 1-1 bitti. Ev sahibi ekip, nefes kesen maçta Serdar'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Bursa'ya 6 eksikle gelen Fenerbahçe, puanı Sow'un golüyle kaptı.

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
 
12. dakikada Bursaspor'un golü geldi. Belluschi'nin pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Murat, topu arka direğe ortalamak istedi. Serdar Kesimal'ın ters vuruşunda top filelere gitti: 1-0.
18. dakikada Bursaspor atağında orta alandan aldığı topla ceza sahasının önüne kadar gelen Batalla'nın şutunda yerden gelen topu Volkan iki hamlede yakaladı.
23. dakikada Fenerbahçe skorda dengeyi sağladı. Paslaşarak kullanılan korner atışında sağ kanatta topla buluşan Krasic topu ön direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Sow, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1.
37. dakikada Fenerbahçe'de sağ kanatta ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest atışı kullanan Caner, topu direkt kaleye gönderdi. Köşeden kaleye giden topu Carson son anda yumruklayarak kornere çeldi.
45. dakikada Fenerbahçe net bir gol pozisyonundan yararlanamadı Baroni'nin aşırtma pasıyla ceza sahasına giren Krasic, topa gelişine vurdu. Kalesinden zamanında ayrılan Carson, meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkardı.
 
MAÇTAN NOTLAR
 
Bursasporlu taraftarlar, takımlarını Fenerbahçe ile oynadığı zorlu maçta yalnız bırakmayarak tribünleri doldurdu. Yeşil-beyazlı taraftarlar, maçtan saatler önce stat çevresinde toplanmaya başladı. Gruplar halinde stada gelen taraftarlar, takımları lehine tezahürat yaptı.
 
Bursasporlu taraftarların coşkusu yeşil-beyazlı futbolcuların ısınmak için sahaya çıktıklarında daha da arttı. Önce tüm futbolcuları el ele tribünlere çağıran taraftarlar, daha sonra oyuncuları tek tek tribünlere çağırarak ''yumruk şov'' yaptırdı. Futbolcular arasında en büyük ilgiyi Batalla gördü. ''Yumruk şov'' için en sona bırakılan Batalla için tüm tribünler aynı anda tezahürat yaptı. Bursaspor taraftarları, rakip takım Fenerbahçe'yi de ıslıklarla protesto etti.
 
Yeşil-beyazlı tribünler, bir dönem Bursaspor'da da forma giyen Egemen Korkmaz aleyhine tezahürat yapmayı da ihmal etmedi. Her maç bir futbolcu için pankart açan maraton tribünündeki taraftarlar, bu kez pankrtlarında Serdar Aziz'e yer verdi. Tribünlerde, kafa topu mücadelelerinde sık sık başından yaralanan ve maçı bandajla bitirmek zorunda kalan Serdar için, ''Bizim şehrin çocukları kurşuna bile kafa atarlar'' yazılı pankart açıldı.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu'nun verdiği ''İki maç sahasında seyircisiz oynama'' cezanın Tahkim Kurulu tarafından kaldırılmasına rağmen kadın ve çocuk taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi.
 
Kadın ve çocuklar, adı ''Kadın ve çocuk tribünü'' olan bölümden maçı izledi. Bu bölümdeki taraftarlar, cezanın kalkmasının kendilerini engellemediğini anlatmak için, ''2008'ten beri buradayız'' yazılı pankart açtı.
 
AZİZ YILDIRIM'A TEPKİ
 
Bursaspor taraftarları, Fenerbahçe takımı ve Başkan Aziz Yıldırım'a büyük tepki gösterdi. Futboldaki şike davasına gönderme yaparak, Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratta bulunan taraftarlar, maraton tribününde de ''Bursa kapalı cezaevine hoşgeldiniz emek hırsızları'' yazılı pankart açtı. Bir başka tribünde ise ''Cehennem de olsa seni sevmenin yolu, gerisi teferruattır Bursaspor ise konu'' yazılı pankart asıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler