Burak'tan önemli açıklamalar

Trabzonspor'un golcü yıldızı Burak Yılmaz, özel açıklamalardan bulundu. Nike'ın yeni kramponu Mercurial Vapor 8'in tanıtımında soruları yanıtlayan 27 yaşındaki Burak, Karadeniz ekibinde yakaladığı çıkıştan gelişimine, Şenol Güneş'ten Süper Final düzenine

Burak'tan önemli açıklamalar

Trabzonspor'un golcü yıldızı Burak Yılmaz, özel açıklamalardan bulundu.

 

Nike'ın yeni kramponu Mercurial Vapor 8'in tanıtımında soruları yanıtlayan 27 yaşındaki Burak, Karadeniz ekibinde yakaladığı çıkıştan gelişimine, Şenol Güneş'ten Süper Final düzenine kadar birçok konuya açıklık getirdi.

 

2005 U-20 Dünya Kupası'nda seni orta saha oynatmışlardı, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de ise sağ açık oynadın. Ne zaman Antalya, Manisa ve Trabzonspor'da olduğu gibi forvete geçtin, yükselişin başladı. Ne söylemek istersin?

 

Evet o dönem farklı bölgelerde kullanıyorlardı beni ama ne zaman A takıma çıktım, o zaman forvet oynamaya başladım. Antalyaspor'da forvet oynuyordum A takımda. Tabii ki forvete geçmemin yükselişte etkisi var.

 

“Trabzon'la birbirimize iyi geldik”

 

Son iki yıldır büyük aşama kaydettin. Forvete geçmenin payı var ama mental gelişimin de var ayrıca.

 

Tabii ki. Trabzonsporluların bana yardımı, bana iyi gözle bakmaları da bana çok iyi geldi. Aslında ben her zaman söylerim: ”Trabzonspor'la biz birbirimize iyi geldik.” Kan uyuşması oldu aramızda. O yüzden de bu çıkışım gerçekleşti diye düşünüyorum.

 

Gol vuruşlarında da gelişme var, Beşiktaş'ta da aslında çok pozisyona giriyordun.

 

Aynen öyle. Aslında o zaman üstümde bir şanssızlık da vardı, Beşiktaş'tayken kısmetsizlik de vardı. Şimdi çok da çalışıyorum, Allah da veriyor.

 

Devamı sayfa 2'de...

 

 

Şenol Güneş, Lig TV'de senin için şöyle enteresan bir şey demişti: “Burak daha da gelişebilir ama başarısı onu engelliyor. Kendini geliştirmeye vakti yok” diye. Bir yandan övgü ama bir yandan ilginç bir mesaj.

 

Aslında hocam onu şunun için dedi. Üç günde bir maç oynadığımız için antrenman yapmaya fırsatımız olmadığını söylemeye çalıştı orada. Bir futbolcu eksiklerini antrenmanla giderir, Şenol hoca onu diyor. Yoksa ben gelişime her zaman açık bir futbolcuyum.

 

Süper Final düzeni yanlış. Süper Final'i, fikstürü bir futbolcu olarak nasıl yorumluyorsun? Yöneticisinden yorumcusuna herkes konuşuyor ama esas sizin fikriniz önemli.

 

Açıkçası bu yeni sezon planlaması sadece benim için değil, herkes için sıkıntılı. Ben doğru bir planlama olduğunu düşünmüyorum. En çok yorulan, en çok yıpranan futbolcular oluyor.

 

Arkadaşın Mustafa Yumlu'ya Quiz programında “Gelişmek istiyor ama ağırlık çalışmıyor” demiştin. Sen ne zaman başladın ağırlık çalışmaya?

 

Ben 1,5 senedir çalışıyorum ağırlık düzenli olarak.

 

“Yüzü dönük oynamayı seviyorum”

 

Şampiyonlar Ligi'nde ya da ligdeki büyük maçlardan sonra sana hep eleştiri getirildi gol atamıyor diye ama son dönemde hep gol atmayı başardın. Peki sırtı dönük oynamayı mı daha çok seviyorsun, yoksa yüzü dönük mü?

 

Yüzü dönük oynamayı daha çok tercih ederim. Çünkü benim özelliğim sırtı dönük oynamaya elverişli değil. Bir pivot santrfor değilim ben. O yüzden sırtı dönükken oynarken hem çok iyi değilim, hem de tarzım değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler