Burak Yılmaz üç takımın listesinde

Trabzonspor'da 8 lig maçında ağları 13 kez havalandıran Burak'ı üç kulüp birden takibe aldı.Kayserispor karşısında attığı iki golle ligde 8 karşılaşmada 13 gole ulaşan Burak Yılmaz, Süper Ligi'in yanı sıra Avrupa'nın da zirvesinde yer alıyor.Ulusal basın

Burak Yılmaz üç takımın listesinde

Trabzonspor'da 8 lig maçında ağları 13 kez havalandıran Burak'ı üç kulüp birden takibe aldı.

Kayserispor karşısında attığı iki golle ligde 8 karşılaşmada 13 gole ulaşan Burak Yılmaz, Süper Ligi'in yanı sıra Avrupa'nın da zirvesinde yer alıyor.Ulusal basın Burak konusunda  yanlış haberlerer her gün bir yenisini eklemeyi sürdürüyor. Milli futbolcumuz, Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa'da 10 önemli ligin gol kralları arasında da en iyi ortalamaya sahip isim oldu.

Pazar günü çizgiyi geçen bir frikik vuruşunda kaydettiği gol hakem Halis Özkahya tarafından geçerli sayılmayan 26 yaşındaki futbolcu, 8 maçta 13 golle maç başına 1.62 gollük ortalama elde etti. Milli futbolcumuzu 7 haftada kaydettiği 10 golle Panathinaikos'tan Arjantinli Sebastian Leto izledi.

Avrupa Ligleri'nin en golcü futbolcuları sıralamasında Barcelona'nın dünyaca ünlü futbolcusu Messi ise 11 maçta 14 golle 1.27 ortalamayla Burak'ın gerisinde kaldı. Gol adedi olarak Burak ile aynı sayıda olan Bayern Münihli Gomez ise milli futbolcumuzdan üç maç daha fazla forma giydiği için listede dördüncü sırada yer bulabildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Burak'ın bu performansının ardından Rusya'dan CSKA Moskova ve Zenit kulüplerinin yanı sıra Almanya'da geçen yılın şampiyonu Borussia Dortmund da milli futbolcumuzun peşine düştü.

5 milyon Euro getiren Burak'ı alır!

Burak'ın sözleşmesini 2014-15 sezonuna kadar uzatan bordo mavili yönetim, yıldız futbolcunun kontratındaki bir maddeden ötürü rahatsız. Sözleşmesine "5 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi koyduran Burak'ı Avrupa'da birçok kulüp takibe aldı. Yönetim dikkatleri üzerine çeken yıldızın başarılı performansı karşısında memnuniyet duyarken, bir taraftan da Burak'ı kaybetmemek için kara kara düşünüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor