Burak, Mourinho'ya cevap verdi!

Burak Yılmaz durdurulamıyor! Rekorlara koşan Trabzonsporlu futbolcu Burak Yılmaz bu hafta attığı gollerle bir nevi Jose Mourinho'nun açıklamalarına cevap vermiş oldu.Trabzonsporlu Burak Yılmaz Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta sonunda 25 gole ulaşarak reko

Burak, Mourinho'ya cevap verdi!

Burak Yılmaz durdurulamıyor! Rekorlara koşan Trabzonsporlu futbolcu Burak Yılmaz bu hafta attığı gollerle bir nevi Jose Mourinho'nun açıklamalarına cevap vermiş oldu.

Trabzonsporlu Burak Yılmaz Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta sonunda 25 gole ulaşarak rekor koşusunu sürdürdü.

23 haftalık süreçte Burak Yılmaz'ın gol ortalaması ilk planda 0.92 gibi gözükse de, oyuncu 3 lig karşılaşmasında forma giymediği için bu oran 1.25'e yükseliyor.

EN YAKIN RAKİBİNE 15 FARK ATTI
Süper Lig gol krallığında kendisine en yakın isim olan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Herve Tum'dan tam 15 gol fazla atarak farkını ortaya koyan Bordo-Mavili yıldız, Avrupa ölçeğinde de zirvede.

Burak Yılmaz'ın an itibarıyla Avrupa'da gerisinde kaldığı tek isim Kasım ayında sona eren Estonya Ligi'nde 35 maçta tam 46 gol atan Aleksandrs Cekulajevs. Gerçi Leton oyuncunun gol ortalaması 0.76 olduğu için, lig kalitesini bir yana bıraksak bile, Burak'ın performansı fark yaratıyor.

CRISTIANO RONALDO'YU GEÇTİ
Avrupa'nın belli başlı liglerini dikkate aldığımızda ise Burak Yılmaz bu hafta Cristiano Ronaldo'yu geçerek zirveye yerleşti. 22. hafta sonunda Ronaldo ile aynı gol sayısında bulunan Burak, Real Madrid'li oyuncunun bir gol attığı haftada fileleri iki kez havalandırdı. Ronaldo ile Burak'ın aynı sayıda maç oynadığını da belirtelim.

MOURINHO ARTIK BURAK'I DA SAYACAK!
Burak'ın Ronaldo'yu geçmiş olması ise şu anlamda çok ilginç. Jose Mourinho, ligin ilk yarısındaki El Clasico'da etkisiz bir performans sergilediği için Real Madrid taraftarının ve basının bir bölümünün tepki gösterdiği Cristiano Ronaldo hakkındaki eleştirilere, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında "Eleştirmeden önce Ronaldo'nun istatistiklerine baktınız mı? Şu an Ronaldo'dan daha fazla gol atan tek oyuncu var o da Estonya'da" tepkisiyle cevap vermişti.

Dolayısıyla Jose Mourinho, Kral Kupası'ndaki El Clasico'lar sonrasında yine eleştirilmeye devam eden Ronaldo'yu savunmak istediğinde artık Burak'ın da adını saymak zorunda!

ALTIN AYAKKABI'DA BEŞİNCİ SIRADA
Burak Yılmaz, her yıl Avrupa'nın en golcü oyuncusunun kazandığı Altın Ayakkabı ödülünde ise beşinci sırada bulunuyor.

Liglerin kalitelerine göre, gollerin belli katsayılarla çarpıldığı bu sıralamada; Türkiye'nin katsayı 1.5. İspanya ve İngiltere'nin katsayısı 2 olduğu için 24 gollü Cristiano Ronaldo, 22 gollü Lionel Messi ve 19 gollü Robin van Persie'nin gerisinde kalan 25 gollü Burak Yılmaz, 46 puanlı Cekulajevs'in de 2. sırada yer aldığı sıralamanın 5.'lik koltuğunda oturuyor.

Milli golcümüzün, katsayı farkı nedeniyle sezon sonunda Real Madrid ve Barcelona'nın yıldızlarını geride bırakması kolay olmasa da "Bronz Ayakkabı"yı evine götürebilir!

 

 

 

ALTIN AYAKKABI SIRALAMASI

 

Sıra

Oyuncu

Takım

Lig

Gol

Katsayı

Puan

1.

Cristiano Ronaldo

Real Madrid

İspanya

24

2

48

2.

Aleksandrs Cekulajevs

Trans Narva

Estonya

46

1

46

3.

Lionel Messi

Barcelona

İspanya

22

2

44

4.

Robin van Persie

Arsenal

İngiltere

19

2

38

5.

BURAK YILMAZ

TRABZONSPOR

TÜRKİYE

25

1.5

37.5

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor