Burak iddialar için ne dedi?

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Hırvatistan ile yapacağımız karşılaşma öncesi A Milli Takım'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu.A Milli Futbol Takımı'nın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, 2012 Avrupa Şampiyonası play-off turu

Burak iddialar için ne dedi?

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Hırvatistan ile yapacağımız karşılaşma öncesi A Milli Takım'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı'nın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, 2012 Avrupa Şampiyonası play-off turunda Hırvatistan ile 11 Kasım Cuma günü yapacakları ilk karşılaşmada, rövanş maçı için yeterli skoru olmak istediklerini söyledi.

Milli oyuncu, NTV Spor'a yaptığı açıklamada, Hırvatistan ile çok önemli maçlar yapacaklarını belirterek, ''İlk maçı içerde oynamanın avantajını lehimize çevirip, ikinci maç için yeterli skoru almak istiyoruz. Hırvatistan çok iyi takım, iyi oyuncuları var. Ama bizler de zor durumlarla, zor koşullarla baş edip, bunun üstesinden gelebilen bir takım ve ülkeyiz. İnşallah geçmişte olduğu gibi bu zor dönemi iyi atlatıp, Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz'' dedi.

Zorda olsa play-off turunda Hırvatistan'ı geçeceklerine inandığını anlatan Burak, ''Zor olacak ama bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Bu gibi önemi yüksek maçları, sadece takım ve futbolcular değil tüm ülke olarak kazanırız. Eğer bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak, bu zorlu günlerde birbirimize destek olursak, ben bu maçı zorda olsa aşacağımızı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Türk milletinin duygularıyla hareket ettiğini, milli futbolcuların da aynı hissiyat içerisinde olduklarını dile getiren Burak Yılmaz, şunları kaydetti: ''Bu maçta da her şeyden önce duygu ön plana çıkıyor. Özellikle şunu söylemek istiyorum. Türk milletinin bu zor döneminde Hırvatistan maçında gerekli skoru alıp, biraz olsun yüzümüzü güldürmek istiyoruz. Hem Türk halkının hem de bizlerin yüzünün biraz gülmesi lazım. Yaşadığımız deprem, şahitlerimiz, Türk futbolundaki kaos... Biraz olsun bu maçla bazı şeyleri unutup, gülümsemek istiyoruz. O yüzden bu bizim için her anlamda büyük bir avantaj. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur.''

 

Burak Yılmaz, Hırvatistan maçında ay-yıldızlı taraftarları yanlarında görmek istediklerini vurgulayarak, ''Taraftarla birlikte oynamak, onların gücünü arkanızda hissetmek çok farklı olay. Sahada formsuz olduğun durumlarda taraftarın desteğiyle tekrar ateşlenebilirsin. Tüm taraftarlarınızdan isteğim, 90 dakika boyunca bizi desteklesinler, arkamızda olsunlar, bize inansınlar. İnşallah biz onları da kendimizi de mahcup etmeyeceğiz. Birlikte bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

-''Tek kalmak benim için sıkıntı''-

Burak Yılmaz, forvette tek başına oynamanın kendisi için sıkıntı olduğunu, ancak bunu sorun etmeyerek elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade etti.

Milli oyuncu, bu konuda yöneltilen bir soruyu şöyle cevaplandırdı: ''Yalnız oynamak, tek kalmak benim için bir sıkıntı. Türkiye liginde böyle oynuyorum, şimdi bir de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyoruz. Milli takım bazında tek oynamak bazen avantaj oluyor, bazen dezavantaj oluyor. Ama benim için tek oynamak biraz zor. Benim tarzım, benim stilimdeki oyuncular için tek oynamak zor. Bundan yakınmıyorum, elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyorum. Her zaman bir arayış içerisindeyim sahada, her zaman zorluyorum. Çalışıyorum ve karşılığını da alıyorum.''

 

-''Trabzonspor'da mutluyum''-

Milli futbolcu, takımı Trabzonspor'da mutlu olduğunu, kariyeriyle ilgili kafasında şu an herhangi bir düşüncenin olmadığını dile getirdi.

Trabzonspor'da iyi bir çıkış yakaladığını ve bordo-mavili camianın kendisine sahip çıktığını anlatan Burak, ''Ben Trabzonspor'da mutluyum. Trabzonspor'da iyi bir çıkış yakaladım. Camia olarak bana sahip çıkılıyor. Ben de kulübümü çok seviyorum, onlar için sahada yapmayacağım şey yok. Bunu hem geçen sezon hem de bu sezon gösterdiğimi düşünüyorum. Şu anda her şey çok güzel gidiyor. Herhangi bir planım, herhangi bir düşüncem yok. Sadece maçlara konsantre olup elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

Burak Yılmaz, Türk futbolcularının yetenekli olduğunu, gerekli güven ortamı oluşturulduğunda kapasitelerini sahaya yansıttıklarını belirterek, ''Türk futbolcular çok yetenekli futbolcular, her yerde her şekilde oynayabilecek futbolcular. İşte Avrupa'da oynayan, hatta Real Madrid'de bile oynayan futbolcularımız var. Sadece güven problemimiz var bizim. Camiasıyla, yönetimiyle, hocasıyla, futbolcusuyla birlikte birbirine güvenildiği zaman Tük futbolcusunun mutlaka kapasitesi, enerjisi ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor