"Burak, dünyanın en iyi 10 forvetinden biri"

 Eski Galatasaraylı forvet oyuncusu Kubilay Türkyılmaz, Burak Yılmaz'ın dünyanın en iyi 10 forvet oyuncusundan biri olduğunu söyledi.Trabzon'a gelen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2013 Türkiye Elçisi Kubilay Türkyılmaz, Haluk Ulusoy Tesisleri'nde yapılan "

"Burak, dünyanın en iyi 10 forvetinden biri"

 Eski Galatasaraylı forvet oyuncusu Kubilay Türkyılmaz, Burak Yılmaz'ın dünyanın en iyi 10 forvet oyuncusundan biri olduğunu söyledi.

Trabzon'a gelen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2013 Türkiye Elçisi Kubilay Türkyılmaz, Haluk Ulusoy Tesisleri'nde yapılan "FIFA Fair-Play Günü" etkinliklerine katılarak minik sporcularla bir araya geldi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkyılmaz,  FIFA Fair-Play Günü etkinlikleri çerçevesinde sporcularla konuşarak onlara fair-playı anlattığını söyledi.

Yaşadığı İsviçre'den Türk futbolunu takip ettiğini ifade eden Türkyılmaz, kendi döneminde çok daha fazla Türk futbolcusunun takımlarda forma giydiğini belirterek, "Şimdi ise çok yabancı geldi. Milli takım bunun sıkıntısını yaşıyor. Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'ın Türk gençleriyle  çalışması lazım. Türk futbolcuları daha çok takımlarda yer almalı" dedi.

Burak Yılmaz'ın çok iyi bir forvet olduğunu ifade eden Türkyılmaz, "Burak Yılmaz, dünyanın en iyi 10 forvetinden biri" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin kendi dönemi ve bu dönemde Galatasaray'ın forvet oyuncularını kıyaslamasını istemesi üzerine Türkyılmaz, "Bizim dönemiizdeki forvet daha iyiydi. Çünkü biz forma için oynuyorduk. Bugün Drogba, Sneijder var. Galatasaray bizim formımızdı. Bugün çok yabancı geldi. Biz daha gönülden bağlıydık"  diye konuştu.

Galatasaray'ın son 2  sezonda şampiyonluklar yaşamasından dolayı çok mutlu olduğunu da  ifade eden Türkyılmaz, şöyle devam etti:

"Ben Galatasaray taraftarıyım.  Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor yurt dışında oynadığı zaman da onların taraftarı oluyorum. Benim için bir  numara cimbom çünkü Galatasaray'da oynadık. Taraftarlar, oyuncular, arkadaşlarım herkesin sevgisi kalbimde. İsviçre'den Galatasaray'ı takip etmeye çalışıyorum. Galatasaray'ı unutamam."

Bir televizyon kalanında yorumculuk yaptığını, gazatede de yazdığını anlatan Türkyılmaz, "Teknik direktörlüğü  düşünmedim. Biraz ailemle kalmak isityorum. 20 sene futbol oynadım ve ailemi ikinci plana koymuştum. Şimdi birinci planda" dedi.

Türkyılmaz, kendisi gibi Türk asılı İsviçreli teknik adam Murat Yakın'ın Basel'de şampiyonluk yaşadığını belirterek, "Çok başarılı, takımına güzel futbol oynatıyor. Bence İsviçre'de fazla kalmaz. Başka takımlara gider" diye konuştu.

Etkinliğe Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor