Bulak: İçerde de kazanmalıyız!

Bank Asya 1. Lig'de deplasmanda Konyaspor'u 3-1 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Giray Bulak, Kartalspor maçının, iç sahadaki kötü gidişe 'dur' diyecekleri maç olacağını söyledi.Bulak, yeşil-mavili takımın antrenmanı öncesinde basın mensuplarına

Bulak: İçerde de kazanmalıyız!

Bank Asya 1. Lig'de deplasmanda Konyaspor'u 3-1 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Giray Bulak, Kartalspor maçının, iç sahadaki kötü gidişe 'dur' diyecekleri maç olacağını söyledi.

Bulak, yeşil-mavili takımın antrenmanı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dış sahada 14 maçta 27 puan toplayarak ligin en başarılı ekibi olduklarını, ancak aynı başarıyı iç sahada gösteremediklerini belirtti.

Konyaspor deplasmanına mutlak galibiyet hedefiyle gittiklerini ifade eden Bulak, ''Deplasmanlarda oyun anlayışımızı çok daha iyi sahaya yansıtabiliyoruz. İstediklerimizi yaptığımız taktirde her takımı yenebilecek güce sahibiz. Bunun bilinciyle Konyaspor deplasmanında hak edilmiş bir 3 puan aldık'' dedi.

Konyaspor deplasmanında yaklaşık 8-10 bin seyirciye oynadıklarını vurgulayan Bulak, şunları söyledi:

''Maçın 15. dakikasında aleyhimize bir penaltı kararı verildi. Seyirci baskısının o penaltıyı verdirdiğini düşünüyorum. Rakiplerimiz seyirci avantajını kullanabiliyor. İç saha maçlarında seyirci baskımız olmadığı gibi, biz daha sahaya çıkarken 'Yönetim istifa'' diye bağırılığı zaman, futbolcu arkadaşlarım ve biz etkileniyoruz. Bu takıma, bu kenti yönetenlere sahip çıkmalıyız. Birliktelik bizi bir yerlere taşıyacaktır. Şehir başka, kulüp başka, taraftar başka konuşursa armoni olmaz, kopukluk olur. Bu da takımı yaralar. Taraftarımız gelsin, bizi desteklesin ardından bizi istediği kadar yargılasın.''

Her geçen hafta oyun olarak bir basamak üste çıktıklarını kaydeden Bulak, ''Oyuncuların mental, fiziksel, teknik ve taktiksel gelişimi yükseliyor. Artık dış saha maçlarındaki takım bütünlüğünü iç saha maçlarında da sağlayabilecek, oyunu yönetebilecek anlayışa sahibiz. Kartalspor maçı iç sahadaki kötü gidişimize 'dur' diyeceğimiz maç olacak. Dış sahadaki başarımızın Kartalspor ile iç sahaya da yansıyacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Ligde ilk iki sıradaki takımların kaybetmesinin kendilerini cesaretlendirdiğini belirten Bulak, şöyle devam etti:

''Liderle aramızdaki puan farkı 8'e düştü. İkinci ile 6 puan park var. Bunlar üç puanlı sistemde çok büyük fark değil. Seri yakaladığımız taktirde çok önemli yol katedebiliriz. Önümüzdeki maçlar çok değerli. Artık bütün planlarımızı, geçmişin keşkelerinden arınmış şekilde, kazanma üzerine yapıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor