Bugün Şener'e dün de O'na!

TFF Yönetimi 1982-1983 sezonunda hakemle ilgili olarak yaptığı açıklamalar nedeniyle Trabzonspor eski başkanı ve Teknik Direktörü, Özkan Sümer’e de Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde antrenmanlara çıkmama cezası vermişti.Türkiye’yi sarsan şike skandalında

Bugün Şener'e dün de O'na!

TFF Yönetimi 1982-1983 sezonunda hakemle ilgili olarak yaptığı açıklamalar nedeniyle Trabzonspor eski başkanı ve Teknik Direktörü, Özkan Sümer’e de Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde antrenmanlara çıkmama cezası vermişti.

Türkiye’yi sarsan şike skandalında futbolcu teknik adam ve yöneticilere verilen maç ve antrenmanlara çıkmama yasağı meğer ilk değilmiş.

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından futbolcu, teknik adam ve yöneticilere uygulanan tedbir nedeniyle iddianamede ismi geçen futbolcu, yönetici ve teknik adamlar bırakın maç da oynamayı antrenman bile izlemeleri yasaklandı. Ancak bu karar önceki gün sadece futbolcu ve teknik adamlar için yumuşatıldı.

ÖZKAN SÜMER'E CEZA VERİLDİ
Türkiye savcılık tarafından konulan bu yasağı tartışırken antrenmanlara izlememe veya antrenmanlara çıkma yasağı Türkiye’de ilk kez 1982-83 futbol sezonunda TFF tarafından Trabzonspor eski başkanı ve teknik direktörü Özkan Sümer’e verildi.

1982-83 futbol sezonunda Galatasaray teknik direktörü olan Sümer bahsi geçen sezonda oynanan ve Fenerbahçe’nin 1-0 kazandığı maç sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle TFF’den önce 2 sonra 6 ay ceza almıştı.

Sümer’e ilk etapta iki ay ceza veren Yılmaz Tokatlı başkanlığındaki TFF yönetim kurulu Sümer’den açıklamalarını geri almasını istedi.

HABER61.NET ARAŞTIRDI

Bunun üzerine Sümer daha sert bir açıklama yapınca bu kez 2 aylık cezası 6 aya çıkarıldı. Bu cezaya birde Galatasaray’ın antrenmanlarına da çıkmama cezası da eklendi.

Türkiye’de bir ilk olan bu karar uzun süre spor gündemini meşgul ederken konu TBMM’ye taşındı. TBMM ‘de dönemin Galatasaray teknik direktörü Özkan Sümer’e TFF tarafından verilen 6 ay boyunca Galatasaray ile birlikte antrenmanlara dahi çıkmamam cezasını yasayı değiştirerek kaldırdı.

İŞTE O SEZON YAŞANANLAR SÜMER’İN KENDİ AĞZINDAN… Devamı sayfa 2'de

Özkan Sümer, konuya ilişkin Haber61.Net Spor Servisine yaptığı özel açıklamada, "Benim ceza kararım TBMM kararıyla değiştirildi. Bana o hakkı tanıdılar. Aldığım cezadan ötürü TFF bana antrenmanlara çıkmama kararı vermişti. Ozaman TFF Başkanı Yılmaz Tokatlı idi.

Fenerbahçe ile oynadığımız 1-0'lık maç vardı hakemin satılmış olduğunu ifade etmiştim ve TFF bu sözümü geri almamı istemişti. Ama ben geriye almayıp daha çok üzerine gittim ve sonra bana 2 ay bir, 6 ay bir ceza verdiler ve antrenmana, tribüne çıkamayacağım şeklinde öyle enteresan bir ceza verdiler" dedi.

ŞİKEYE İLİŞKİN İŞTE BUNLARI SÖYLEDİ
Sümer, "Dikkate değer bir uyarıda bulunayım TFF kalkar bu cezayı verebilir yeni yasaya göre bu hakkı var. TFF kanaate göre cezalandırır. Yani maddi delil bulmasına gerek yok TFF'nin, ama savcı için aynı şey geçerli değil, savcı maddeyi delillerle hareket ettirecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor