Bu turnuva ev sahiplerine yaramıyor

 2000 Avrupa Şampiyonası Belçika ve Hollanda tarafından, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Avusturya ve İsviçre tarafından, 2012 Avrupa Şampiyonası Polonya ve Ukrayna tarafından düzenlendi. İki ev sahibinin olduğu bu 3 turnuvada mutlaka ev sahibi takımlar gr

Bu turnuva ev sahiplerine yaramıyor

 

2000 Avrupa Şampiyonası Belçika ve Hollanda tarafından, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Avusturya ve İsviçre tarafından, 2012 Avrupa Şampiyonası Polonya ve Ukrayna tarafından düzenlendi. İki ev sahibinin olduğu bu 3 turnuvada mutlaka ev sahibi takımlar grup aşamasında fire verdi.

Euro 2008’de İsviçre ve Avusturya ikisi birden gruplarda elenirken, Euro 2000’de Belçika gruptan çıkamamış Hollanda ise grup lideri olup çeyrek finale kalmıştı. Bu iki turnuvada da ev sahipleri İsviçre ve Belçika’nın grubundan A Milli takımımız çeyrek finale çıkmıştı. Euro 2012 A grubunda yer alan ev sahiplerinden Polonya ise son maçlar sonunda elenen taraf oldu.

Euro 2012 ev sahiplerinden Polonya, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde 2.kez yer aldı. Euro 2008’de turnuvaya katılan Polonya 3 maçta 1 beraberlik 2 yenilgi almıştı. Polonya Euro 2012’de ise hem Yunanistan hem de Rusya ile 1-1 berabere kalırken son maçta Çek Cumhuriyetine 1-0 yenildi ve Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde galibiyet alma başarısını göstermedi. Polonya toplamda 6 maçta 3 beraberlik 3 yenilgi alırken rakiplerine 3 gol atıp kalesinde 7 gol gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor