Bu sezon küme düşme kalksın!

Futbolda devam eden kaos yetmezmiş gibi, şimdi de basketbol da ki kriz kapıya dayandı. Antakya'da yapılan toplantıda mutabakata varan kulüpler küme düşmenin kalkması konusunda ortak karara vardı. Toplantıya katılan 12 kulüpten, 10 kulübün imzaladığı karar

Bu sezon küme düşme kalksın!

Futbolda devam eden kaos yetmezmiş gibi, şimdi de basketbol da ki kriz kapıya dayandı.

 

Antakya'da yapılan toplantıda mutabakata varan kulüpler küme düşmenin kalkması konusunda ortak karara vardı. Toplantıya katılan 12 kulüpten, 10 kulübün imzaladığı karara sadece Fenerbahçe ve Galatasaray "yetkimiz yok" ama alınan kararı destekleyerek, alınan kararın haklı gerekçesini bildirdiler.

 

2014 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonasının da Türkiye de yapılacak olması kulüpleri harekete geçirirken, bu sene TKBL 'nin Avrupa’nın en başarılı, en zevkli ve en fazla yatırım yapılan ligi olmasının da bu kararın alınmasında etkili olduğu öğrenildi. Salı günü yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısından, bu sene için küme düşmenin kalması yönünde karar çıkması bekleniyor.

 

Bu konu için Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da desteğini bekleyen kulüpler, ayrıca 3+1 yabancı kontenjanın da düşürülmesinin Türkiye de daha fazla kadın basketçi yetişmesini sağlayacağı yönünde görüş bildirdi. Taleplerin kulüpler tarafından artık yüksek sesle yankılanması, Bakanlığın ve federasyonun bu yönde somut adım atıp, bir karar almasını zorunlu hale getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor