Bu maça 450 bin bilet talep edildi

Bundesliga'da ''şampiyonluk düğümünü çözecek maç'' olarak gösterilen Borussia Dortmund-Bayern Münih karşılaşmasının final havasında geçeceği belirtiliyor. Geçen sezonun şampiyonu Borussia Dortmund, yarınki karşılaşmadan mağlup ayrılması durumunda ligin 20

Bu maça 450 bin bilet talep edildi

Bundesliga'da ''şampiyonluk düğümünü çözecek maç'' olarak gösterilen Borussia Dortmund-Bayern Münih karşılaşmasının final havasında geçeceği belirtiliyor.

 

Geçen sezonun şampiyonu Borussia Dortmund, yarınki karşılaşmadan mağlup ayrılması durumunda ligin 20'nci haftasında ele geçirdiği liderliği, averajı daha iyi olan Bayern Münih'e devredecek.

Sarı-siyahlı ekip, karşılaşmadan galip ayrılması durumunda ise Bavyera ekibine ligin bitimine 4 hafta kala 6 puan fark atarak, şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj sağlayacak.

Bavyera ekibinin teknik direktörü Jupp Heynckes, çok iyi futbol oynayan iki takımının karşılaşacağını belirtti.

Maçın başlama saati yaklaştıkça oyuncularda olduğu gibi teknik direktörlerde de heyecanın arttığını ifade eden Heynckes, şampiyonun sezonun son haftasında belirleneceğine inandığını kaydetti.

 

Borussia Dortmund Kulübü'nün genel müdürü Hans-Joachim Watzke ise maça ilginin büyük olduğunu belirterek, maç için 450 bin adet bilet talebinin olduğuna dikkati çekti.

Bu sezon son 23 maçta yenilmeyen Borussia Dortmund, Bayern Münih'e karşı oynadığı son 3 karşılaşmadan da galip ayrıldı.

İki takımın karşılaştığı 85 maçta Borussia Dortmund 21, Bayern Münih ise 38 kez galip gelirken, 26 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Bayern Münih rakip fileleri 162 kez havalandırırken, Borussia Dortmnd'un gol sayısı ise 108.Borussia Dortmund, Bavyera ekibi ile sahasında karşılaştığı maçlardan 13'ünü kazanıp, 12 kez de mağlup olurken, 17 maç da berabere tamamlandı.

 

İki takım arasında son 6 yılda Dortmund'da oynanan karşılaşmalarda iki takımın 2'şer galibiyeti bulunurken, 2 maç da berabere bitti.

 

Signal İduna Park Stadı'nda, yarın TSİ ile 21.00'de başlayacak olan ve 80 bin 720 biletli seyircinin izlemesi beklenen Borussia Dortmund-Bayern Münih karşılaşmasını hakem Knut Kircher yönetecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor