Bu lig 2.5 milyar euro

Alman Futbol Ligi Bundesliga'nın yayın haklarını elinde bulunduran Sky kuruluşu, Bundesliga Kulüpler Birliği ile 4 yıllık yeni bir anlaşmaya vardı. 4 yıllık yeni sözleşmenin bedeli 2,5 milyar euro.Alman profesyonel futbolunda büyük paralar söz konusu olma

Bu lig 2.5 milyar euro

Alman Futbol Ligi Bundesliga'nın yayın haklarını elinde bulunduran Sky kuruluşu, Bundesliga Kulüpler Birliği ile 4 yıllık yeni bir anlaşmaya vardı. 4 yıllık yeni sözleşmenin bedeli 2,5 milyar euro.


Alman profesyonel futbolunda büyük paralar söz konusu olmasına rağmen İtalya Serie A ya da İngiliz Premier Lig gibi uluslararası liglerle karşılaştırıldığınıda Bundesliga'nın yayın hakları için ödenen para yine de düşük kalıyordu.

Ancak Bundesliga Kulüpler Birliği (DFL) ile Sky kuruluşu arasında varılan anlaşmayla sözkonusu rakamlar bir hayli yukarı çekildi.

Bundesliga'nın Birinci ve İkinci Ligi'nde mücadele eden 36 kulüpten oluşan DFL'in Frankfrut'ta yapılan genel kurul toplantısında, gelecek dört sezon için Bundesliga maçlarının internet ve televizyondan canlı yayın haklarının 2 milyar 511 milyon euroya satıldığı açıklandı.

Maçlar yine Alman Sky kanalında

Böylece televizyon yayın hakları yıllık ortalama 412 milyondan 628 milyona yükseldi. Bu rakama dış pazardan gelecek 72 milyon euro da eklendiğinde yıllık rakam 700 milyon euroya kadar ulaşacak.

DFL'in başkanı Christian Seifert, yayın hakları ihalesi için hem Sky'ın hem de Deutsche Telekom'un çok iyi teklifler sunduğunu hatırlatarak şu anda olduğu gibi 2013'ten itibaren de maçların canlı olarak 2017'ye kadar şifreli yayın kuruluşu Sky tarafından yayınlanacağını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler