Bu da teknolojik küfür

Polisin, pankartı hazırlayıp açan kişilerin kimlik tespiti ve haklarında işlem yapılması için çalışma başlattığı belirtildi.Atatürk Stadyumu'nda oynanan ve Karşıyaka'nın 1-0'lık galibiyetiyle sona eren maçta, Karşıyakalı taraftarlar tarafından tribünde aç

Bu da teknolojik küfür

Polisin, pankartı hazırlayıp açan kişilerin kimlik tespiti ve haklarında işlem yapılması için çalışma başlattığı belirtildi.Atatürk Stadyumu'nda oynanan ve Karşıyaka'nın 1-0'lık galibiyetiyle sona eren maçta, Karşıyakalı taraftarlar tarafından tribünde açılan pankart dikkat çekti.

Anlamsız şekillerden oluşan, ilk bakışta anlaşılmayan ancak 3G'li telefonların okuyabildiği QR kodlu pankartta, çeşitli dillerde 'O. çocuğu Göztepe' yazdığı ortaya çıktı.

Maçla ilgili 82 kişi hakkında işlem yapan İzmir Emniyeti, bu kez dünya spor basınına da konu olan pankartla ilgili harekete geçti. Polisin, güvenlik kameraları ve fotoğraflardan yola çıkarak, pankartı hazırlayıp açan kişilerin kimlik tespiti ve haklarında işlem yapılması için çalışma başlattığı bildirildi.

'HAKARET İÇEREN TEZAHÜRAT'

Pankartı hazırlayıp açan kişilerin bulunması halinde 6222 Sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesi'ne Dair Kanunu'nun, 'hakaret içeren tezahüratı' düzenleyen 14'üncü maddesine göre işlem yapılabileceği vurgulandı.

Üç fıkradan oluşan bu maddeye göre

1- Spor alanlarında veya çevresinde taraftarların gruplar halinde veya münferiden belirli bir kişiyi hedef veya muhatap alıp almadığına bakılmaksızın, duyan veya gören kişiler tarafından hakaret olarak algılanacak tarzda aleni olarak söz ve davranışlarda bulunmaları halinde, fiilleri daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, şikayet şartı aranmaksızın, failler hakkında 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunur.

2- Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

3- Birinci ve ikinci fıkralarda tanımlanan suçların yazılı pankart taşınması veya asılması ya da duvarlara yazı yazılması suretiyle işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında arttırılır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler