Bu da mı tesadüf?

Trabzonspor'un 3 ezeli rakipleriyle yaptığı maçlara, rakiplerini tutan hakemler tayin edildi.Türkiye'yi 3 Temmuz tarihinden itibaren sarsan futbolda çete, şike ve teşvik operasyonu kapsamında Metris'te ömür tüketen Fenerbahçe Kulübü'nün Başkanı Aziz Yıldı

Bu da mı tesadüf?

Trabzonspor'un 3 ezeli rakipleriyle yaptığı maçlara, rakiplerini tutan hakemler tayin edildi.

Türkiye'yi 3 Temmuz tarihinden itibaren sarsan futbolda çete, şike ve teşvik operasyonu kapsamında Metris'te ömür tüketen Fenerbahçe Kulübü'nün Başkanı Aziz Yıldırım'ın Saraçoğlu'ndaki ofisinde yapılan aramada ele geçirilen harddiskle hangi hakemlerin hangi lakımı tuttukları yer alıyor.

Bu bilgilerin Türkiye'de hakemlerin tayinlerini de sorgulamayı beraberinde getirmesi gerektiğinin altı çizildi.

Bu bilgiler ışığında hakem tayinlerinin de bir kez daha masaya yatırılması gerektiğine işaret edildi. Hakemlerin genellikle Trabzonspor'u ezen düdük ve bayraklarının da gerekçeleri aslında bu harddisk'te ortaya çıkıyor.

Şike iddianamesinin 68 numaralı ek delil klasöründe, Aziz Yıldırım'ın Saraçoğlu'ndaki ofisinde yapılan aramada ele geçirilen harddisk'teki bilgiler yer alıyor. 

ÇOĞUNLUK FENERBAHÇE TARAFTARI

A.Kaya ENİŞTE imzalı 4 sayfalık yazıda, şu bilgiler yer alıyor: "Şu an bir arkadaşım vasıtasıyla elime geçmiş bulunan listede, hangi hakemlerin hangi takımı tuttukları" deniliyor ve hakemler şöyle sıralanıyor:
F.Bahçeliler: Bülent Yıldırım, M. Kamil Abitoğlu, İlker Meral, Cüneyt Çakır, Hakan Özkan, Halis Özkahya, Koray Gencerler, Yunus Yıldırım, Serkan Çınar.

G.Saraylılar: Bünyamin Gezer, Selçuk Dereli, Gökhan Giineşer, Hüseyin Göçek, Deniz Çoban, Kuddusi Müftüoğlu, Taner Gizlenci.

Beşiktaşlılar: Özgüç Türkalp, Aytekin Durmaz, Süleyman Abay, Fırat Aydınus, Mete Kalkavan, Sual Aslanboğa, Tolga Özkalfa.

Trabzonsporlular: Barış Şimşek, Abdullah Yılmaz."

NAMOĞLU VE TOKAT AÇIKLAMALI
Aziz Yıldırım'ın hakemlerin tuttukları takımların çetelesini belirlediği ortaya çıkarken, şimdi çok önemli bir soru kafaları kurcalamaya başladı. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) bu sezon hakem atamalarında Trabzonspor'un 3 İstanbul takımıyla yaptığı maçları, rakiplerini tutan hakemlerin,

yönetmesi enteresan Ve MHK'nin Beşiktaş fanatiği başkanı Yusuf Namoğlu ile birlikte 1996'daki Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki yönetimiyle şampiyonluğu Sarı-Lacivertlilere hediye eden, sonrasında yönettiği birçok maçta Bordo-Mavilileri adeta sahada mahkum ettiren şimdinin MHK Hakem Ataması Sorumlusu Metin Tokat'ın soru işareti atamalarına yanıt vermesi istendi.

Aşağıda örneği görülen atamaların bilinçli bir seçim olarak Trabzonspor'u boğazlatmak amacıyla yapılıp yapılmadığının takdirini kamuoyunun değerlendirmesi gerekiyor. 

'BEŞİKTAŞ'IN ÇOCUĞU AYDINUS' Devamı sayfa 2'de


Evet, bu sezonun başından beri hakemler Trabzonspor'u adeta doğruyor. Bursaspor maçında Ozan ipek'in ofsaytının verilmemesi ve pozisyonun devamında beraberlik golünün yenmesi, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında N'diaye'nin eline çarpan topu hakemlerin görmemesi ve aut olması gereken pozisyonun korner olarak değerlendirilmesiyle birlikle gol yenmesi bunlara önemli iki örnekti.

Fakat derbilerdeki atamalar bunları gölgede bıraktı. Beşiktaş taraftarının, 'Beşiktaş'ın Çocuğu' diye tezahürat yaptığı, hakemliğinden önce Çarşı Grubu'nuıı üyesi olduğu bilinen Fırat Aydınus ilk örnek oldu.

Aydınus, Trabzonspor-Beşiktaş maçına atandı. Aydınus, Celustka'yı atarak 10 kişi bıraktığı Bordo-Mavili takımın son dakikada attığı golü geçersiz saydı. Ayrıca, Hilbert'i kırmızı kartla oyundan atmadı ve ne kadar taraflı olduğunu tüm Türkiye'ye göstermiş oldu. 

MÜFTÜOĞLU, GALATASARAY AŞIĞI
Bu maçın ardından Galatasaray maçı oynandı. Ve Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasında da bu ekibi tuttuğu bizzat Aziz Yıldırım'ın hartdisk'inde yer alan Kuddusi Müftüoğlu görevlendirildi.

Daha önceki birçok Trabzonspor maçında da rakipleri lehine verdiği kararlarla bilinen Müftüoğlu, H. Avni Aker'de de sarı kart bile gösterilmeyecek pozisyonda Diclier Zokora'yı oyundan atarken, maçın dengelenmesinin önüne geçti. Ayrıca faul olmayan pozisyon oluşturup, Selçuk'un frikikten gol atmasının önünü açtı.

Devamı sayfa 3'te

 

Müftüoğlu, suçluluk duygusu içinde yazdığı raporda, 'Zokora'nın eli bir hava topunda rakibinin yüzüne çarptı'diyerek suçunu hafifletmeye çalıştı. Ama bu oyuncuya Fenerbahçeli PFDK 3 maç ceza verdi. 

BİR DE CÜNEYT ÇAKIR GERÇEĞİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın elindeki bilgilere göre Cüneyt Çakır'ın da fanatik bir Fenerbahçeli olduğu belirtiliyor. Bu hakemin babası Serdar Çakır'ın da Kadıköy'de F. Bahçe stadına 100 metre bir mesafede bürosu bulunduğu belirtiliyor.

Ve ne tesadüf ki, Fenerbahçeli Cüneyt Çakır da, İstanbul'daki büyük maçla görevlendiriliyor. Fenerbahçe tarafları olan Çakır, geçen sezon da bu ekibin şampiyon olması için birçok maçta inanılmaz düdükler çalmıştı.

Bu maçla ne yapacağı merakla bekleri i yordu. Bordo-Mavi I iler, özellikle Fırat Aydınus, Kuddusi Müftüoğlu yönetimlerine isyan ederken ve bir de Zokora krizi patlak vermişken, bunların bile vicdanını sızlatmadığı Cüneyt Çakır, Gökhan Gönül'ü oyundan atma cesaretini gösterememiş, Aykut'u ise faul yapmadığı pozisyonda kırmızı kartla cezalandırmıştı. 

VE SON SKANDAL DA ABİTOĞLU Devamı sayfa 4'te


Trabzonspor camiası Cüneyt Çakır'ın yöneliminden dolayı isyan edip başkan Sadri Şener'in de, "Biz hangi hakemi istemiyorsak, maçımıza görevlendiriliyor ve daha çok sıkıntı yaşıyoruz" dediği gün MHK tarafından Fenerbahçeli Mustafa Kamil Abitoğlu da Ordııspor karşılaşmasına alandı.

Geçen sezon oynanan ve 3-1 kaybedilen Manisaspor maçından sonra Şenol Güneş'in, 'Bu hakemin lisansını yırlarım'dediği Abitoğlu'nıın da görevlendirilmesi kafaları iyice karıştırırken, "Bu kadar tesadüf olur mu? Bu nasıl MHK, bu nasıl TFF yönetimidir?" tepkisini de beraberinde getirdi. 

Trabzonsporlular şimdi MHK'ye çağrıda bulunarak, "Trabzonlu Abdullah Yılmaz ve Barış Şimşek'i de Trabzonspor'un, Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş maçlarına görevlendirin ele sizi alkışlayalım" elemekten kendilerini alamadılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor