Bolt'u geçebilirim

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra ilk kez 17. Akdeniz Oyunları'nda milli formayla koşan ve 2 gümüş madalya kazanan Azeri asıllı atlet Ramil Guliyev, Moskova'daki dünya şampiyonasında 200 metrede rekortmen Jamaikalı atlet Usain Bolt'u geçebileceğini iddi

Bolt'u geçebilirim
Türk vatandaşlığına geçtikten sonra ilk kez 17. Akdeniz Oyunları'nda milli formayla koşan ve 2 gümüş madalya kazanan Azeri asıllı atlet Ramil Guliyev, Moskova'daki dünya şampiyonasında 200 metrede rekortmen Jamaikalı atlet Usain Bolt'u geçebileceğini iddia etti.
 
Guliyev, Dünya Üniversite Oyunları'nın ardından 10-18 Ağustos tarihlerinde Moskova'da yapılacak dünya şampiyonasına hazırlanacağını ifade ederek, "İnşallah dünya şampiyonasında Bolt ile yarışacağım. Bolt ile finalde görüşürüz" dedi. 
 
Esas mesafesinin 200 metre olduğunu vurgulayan Ramil Guliyev, şöyle devam etti: 
"100 metre benim için kısa bir mesafe. Çünkü süratimi yavaş yavaş artırıyorum. Dünya şampiyonasında da sadece 200 metre koşacağım. 100 metre zor bir branş. Orada daha kısa boylu, daha kuvvetli, daha farklı atlet olmak lazım. Tabii ki Bolt başka bir insan. Nasıl anlatayım bilmiyorum, dünyada olmayan bir şey. Bolt gibi başka kimse yok, sadece Bolt var. Ondan herkes Bolt'u konuşuyor. Bolt gibi sadece Bolt olabilir." 
 
Guliyev, sakatlığının ardından antrenmanlara yeni başladığını belirterek, "Dünya şampiyonası için 1 aydan fazla zaman var. Antrenörümle ona göre bir antrenman programı yapacağız. Sporda her şey olur, dünya şampiyonasında Bolt'u geçebilirim. Sonuçta o da bir sporcu, iyi bir insan. Dünya şampiyonasında göreceğiz" diye iddialı konuştu. 
 
"Sadece 6 haftanın derecesi bu" 
 
İlk kez formayı giydiği 17. Akdeniz Oyunları'nda 100 ve 200 metre finallerinde saniyenin yüzde 1'i fark ile altın madalyayı kaçırarak, ikinci olan Ramil Guliyev, sakatlığı nedeniyle oyunlar öncesi sadece 6 hafta antrenman yapabildiğini anlattı. 
 
Seçmelerde tüm gücünü göstermediğini ve dördüncü sıraları aldığını kaydeden Guliyev, şunları kaydetti: 
 
"Tüm kuvvetimi finale bıraktım. Finalde altın madalya kazanmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Ancak saniyenin yüzde 1'i ile altın madalyayı kaçırdım. Bu şans, sporda her şey olur. Bazı yarışlarda da ben son anda geçip saniyenin yüzde 1'i ile kazandım. Yarış çok heyecanlı geçti. Zor bir sene geçirdim. Beş ay önce bir ameliyat yaşadım. Ameliyattan sonra forma girmek biraz zor oldu. Sadece 6 hafta antrenman yaptım, 6 haftanın derecesi bu. Daha çok zaman olsaydı, daha iyi derece olurdu. Gelecekte daha iyi dereceler çıkaracağım, buna inanıyorum." 
 
Milli atlet, Türkiye adına ilk kez yarıştığı için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "İlk yarışta kötü bir derece almak istemiyordum. Bu yarışta elimden gelen her şeyi yaptım. Ancak bu bir spor, her şey oluyor. Bolt gibi bir adam bile faul yapabilir. Yarışı 'yüzde yüz kazanacağım' diye bir şey yok. Bence ilk yarış için iyi bir derece aldım. Sonuçta 3 sene büyük yarışlarda koşmadım. Bu ilk büyük yarışmaydı. Biraz antrenman yapmam lazım" ifadelerini kullandı. 
 
"Spor temiz olmalı" 
Ramil Guliyev, dopingin sporculara ve spora zarar verdiğini belirterek, "Spor temiz olmalıdır" diye konuştu. 
 
Son günlerde yaşanan doping olaylarıyla ilgili soru üzerine Guliyev, şunları söyledi: 
"Sporcular için doping çok kötü bir şey. Ancak bazen sporcunun aldığı vitaminin içinde başka bir şey çıkar ya da bazen sporcuyu kötülemek için suyuna, içeceğine bir şey katıyorlar. Her sporcu için çok tehlikeli bir şey. Dopingden yakalandığın zaman 2 sene yarışamıyorsun. Büyük yarışmalara çok zor katılırsın. Bir de her zaman herkes sana kötü bakıyor." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor