Bize her yer Trabzon davası

Trabzonspor'lu taraftarların "Bize her yer Trabzon" sloganını kendi adına tescil ettiren işadamı, Trabzonspor A.Ş. tarafından mahkemeye verilmişti.  Bu sözün TS Club mağazalarındaki ürünlerde kullanıldığını belirten kulüp avukatları, tekstil işiyle uğraşa

Bize her yer Trabzon davası

Trabzonspor'lu taraftarların "Bize her yer Trabzon" sloganını kendi adına tescil ettiren işadamı, Trabzonspor A.Ş. tarafından mahkemeye verilmişti.  Bu sözün TS Club mağazalarındaki ürünlerde kullanıldığını belirten kulüp avukatları, tekstil işiyle uğraşan işadamı Ömer Bayraktar'a verilen marka tescilinin iptali için Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş ve gelişen süreç içerisinde duruşmalara görülmüştü.

 10 YIL BOYUNCA İSİM HAKKINI ALDI

Tekstil işiyle uğraşan Trabzonlu İşadamı Ömer Bayraktar, 29 Temmuz 2009 tarihinde "Bize Her Yer Trabzon" sözünü imal edeceği tekstil ürünlerinde kullanmak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Türk Patent Enstitüsü de, 15 Temmuz 2011 tarih ve 40529 numaralı kararla, "Bize her yer Trabzon" sözünü, her türlü malzemeden yapılmış iç-dış giysiler, çoraplar, ayak ve baş giysilerinde kullanılmak üzere marka hakkını 29 Temmuz 2009 tarihinden itibaren 10 yıl boyunca Ömer Bayraktar adına tescil etti.

 İTİRAZ REDDEDİLİNCE DAVA AÇILDI

Olayın ortaya çıkmasının ardından, "Bize her yer Trabzon" sözünün TS Club mağazalarındaki ürünlerde kullanıldığını belirten Trabzonspor A.Ş yetkilileri, Türk Patent Enstitüsü'ne itiraz ederek marka tescilinin iptalini istedi. Bu itiraz kurul tarafından reddedilince, Trabzonspor avukatları Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde İşadamı Ömer Bayraktar aleyhine dava açmıştı.  Kulüp avukatları, bu sözün TS Club mağazalarındaki ürünlerde kullanıldığını, bu nedenle davalı lehine yapılan tescilin iptal edilmesini, marka sicilinin terkini ve markanın hükümsüz olmasını talep ederek sözün marka değerinin Trabzonspor ‘a  ait olması yönünde karar çıkması istedi.

 Davayı kabul eden 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Patent Enstitüsü'ne bir yazı göndererek konuyla ilgili bilgi istedi.

 Dava duruşmasının bir diğer mahkemesi 27 12 2012 Perşembe günü görülecek 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler