"Biz anadolunun ağabeyiyiz"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 2. ve 3. Lig Kulüp temsilcileriyle bir araya geldiği Novotel'deki toplantı öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı. Sadri Şener, fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Toplantının

"Biz anadolunun ağabeyiyiz"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 2. ve 3. Lig Kulüp temsilcileriyle bir araya geldiği Novotel'deki toplantı öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı. 

Sadri Şener, fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Toplantının ana gayesi, Trabzonspor'un anadolunun ağabeyi konumunda olmasından ötürüdür. Türkiye'de anadolunun ağabeyi Trabzonspor ifadesidir kullanılır. Önümüzde Türkiye Futbol Federasyonu seçimi var onunla bağlamak açısından değil. 

Türkiye'de futbolun büyük kahrını çeken anadolu kulüplerinin başkanlarının çoğunu davet ettik. Burada misafir edeceğiz kendilerini ve yarında PSV maçını seyredecekler.

Bu arada bir araya gelmişken de onların sorunlarını ve futbolun sorunlarını tartışacağız. Bizi kırmadılar ve davetimize icazet ettiler. Türkiye'nin heryanından geldiler kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada fikirlerini alacağız tabiki önemli fikirleri de olabilir.

Onları dinleyeceğiz. Mutlaka önemli fikirleri vardır fikirlerini alacağız onun dışında TFF seçimleriyle ilgili görüşleri de varsa onları da dinlemek isteriz. Bu bize düşermiydi evet bize düşerdi. Çünkü anadolunun büyüğü biziz. Ondan bu görevi üstlendik" dedi.

Ankara'da da buna benzer toplantı yapıldı acaba ayrımcılık mı var şeklindeki sorulara da başkan Sadri Şener, "Onu İlhan bey izah etti. Toplantıyı İstanbul'da yapıp toplandığımız zaman sadece 1-2 kulübün sorunları konuşulup konu dağılıyordu ve ardından da herkes dağılıp gidiyordu. Ankara'daki toplantıda ise anadolu kulüplerinin sorunları konuşuldu. TFF seçimleriyle ilgili durum değerlendirmesi yapıldı. İnsanlar daha uzun konuşabildi" dedi.

"Şike davası iki gündür devam ediyor, görüşünüz nedir" şeklindeki soruya Şener, "Nevzat beyle biz burada ifade verdik. Bildiğim kadarıyla şuanda iddianame okunuyor. Yargılamaya ondan sonra geçilecek. Ondan sonra da kararı adli yargı verecek. Bu konuyla ilgili çok fazla spekülasyon yapmaya gerek yok" cevabını verdi.

Devamı sayfa 2'de

"Futboldaki belirsizlik kulüpleri nasıl etkiliyor yönünde gelen soruya ise Şener, "Bakın biz, şuan ligin bitmesine 9 maç var 36 maç oynadık. Lig kadar maç oynadık. Bundan sonra 9 lig maçı daha oynayacağız ardından kupaya da geçersek çok sıkışık bir programımız olacak. Herkes bir şekilde top oynuyor. Biz 36 maç yapmışız avrupa kupasına katılmayan takımlar 25 maç. 11 günde 4 maç daha oynayacağız. Bu sayı 40 olacak totalde. Diğer takımlar ise 27'de kalmış olacak. Biz sanki bir devre fazla oynamışız gibi oldu. Bugün için bakılırsa karmakarışık duygular içerisinde size cevap vermek zorundayım. Futboldaki eski yılların tadı zevki eski yıllardaki gibi yok. Mart'ın sonunda lig bitiyor Nisan'da play-off başlıyor, o arada karar verilecek" dedi.

Yarın oynanacak olan PSV Eindhoven maçına ilişkin sorular soruya da Başkan Sadri Şener, "PSV'yi elersek karma karışık bir lig programı. Hiçbiryere sığmıyor. Beşiktaş bize göre daha şanslı bir avantaj da yakaladılar kendilerini tebrik ediyorum. Bizi ötelerler mi araya mı sıkıştırırlar bilemiyorum. Bizim İstanbul takımlarına oranla çok özel bir durumumuz var. Her zaman söylüyorum İstanbul'u merkez alırsak biz oraya çok uzağız. Buda daha fazla ve uzun süreli seyahat etmemize neden. 11 günde 9 bin KM uçacağız. PSV'ye gideceğiz Kayseri'ye gideceğiz falan. Yaklaşık 9 bin km yol. Biz bunu İstanbul'dan gitsek 5 bin km. Bunları fazla maç oynamayı fazla seyahat etmeyi üst üste koyduğunda futbolcular teknik heyet biz de insanız bunlara dayanmak zor. Sizler de aynı zorluğu yaşıyorsunuz. Nerede çantamız nerede kendimiz bazen haberimiz olmuyor. Lig tuhaf oldu ama inşallah sonu iyi olur" dedi.

"Mehmet Ali Aydınlar'ın adaylığını koyması halinde görüşünüz nedir" sorusuna Sadri Şener, "Şuanda öyle bir duyum almadım. Böyle bir öneri gelmedi. TFF Başkanlığı için süre 20 Şubat'ta sona eriyor. Mehmet Ali Aydınlar istifa ettikten sonra onunla görüşemedim. Sürekli telefonu kapalı. Niye istifa ettiğini de tam bilmiyorum istifadan bir gün önce beraberdik. Bir gün sonra ayrıldı gitti. Sebebini bilmediğim için de bu konuda bir yorumda bulunmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler