Biyonik adam Kenan!

Türkiye'nin motor sporlarındaki başarılı isimlerinden Kenan Sofuoğlu, hemen her sezon kaza geçirmesine rağmen, adeta “biyonik adam” gibi kısa sürede yarışmalardaki yerini alıyor.Daha önce geçirdiği kazalarda kollarının yanı sıra bacaklarındaki bütün eklem

Biyonik adam Kenan!

Türkiye'nin motor sporlarındaki başarılı isimlerinden Kenan Sofuoğlu, hemen her sezon kaza geçirmesine rağmen, adeta “biyonik adam” gibi kısa sürede yarışmalardaki yerini alıyor.

Daha önce geçirdiği kazalarda kollarının yanı sıra bacaklarındaki bütün eklemlerinde kırıklar oluşan milli motosikletçi, geçen hafta da sol dizine vida takılmasına neden olan kazaya rağmen 1 Nisan'daki Dünya Supersport Şampiyonası 2. ayak yarışına katılacak.

Imola Pisti'nde 1 Nisan'da koşulacak yarışa hazırlanmak için geçen cuma günü katıldığı İtalya'nın ulusal şampiyonasının test antrenmanlarında kaza geçiren ve kırık nedeniyle sol dizine vida takılan Sofuoğlu, Sakarya'daki evinde dinlenerek yarışma gününü bekliyor.

Geçen yıl ağustos ayında ABD'de yaptığı kazanın ardından sağ ayak bileğine platin takılan ve yaklaşık bir ay önce de çıkarılan Sofuoğlu, bu kez de sol dizindeki platinle yarışmalara katılacak.

Sakarya'da 2010 yılındaki sezon öncesindeki antrenman sırasında kaza yapan ve sol ayak bileği kırılan milli motosikletçinin, 2007'de sağ el, 2006'da ise sol el bileği kırılmıştı.

Kenan Sofuoğlu, yaptığı sporun risklerinin bulunduğunu belirterek, “Spor hayatım boyunca bütün eklemlerimde kırıklar oluştu. Motor sporlarında bu riskler var” dedi.

Motosiklette 12 yıldır yarışmalara katıldığını anımsatan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

“Geçen yıl ABD'deki kaza, yarışma içinde oldu. Diğer sakatlıkların hepsi antrenmanlarda oluştu. Şimdiki sakatlığım normal insanlar için 3-4 aylık bir süre ister. Ancak, ben şampiyonanın 1 Nisan'daki İtalya koşusuna katılacağım. Yarış doktorlarım katılabileceğimi söylediler. Ağrı hissediyorum ama yarışabileceğim. Yarış doktorları sporcuları en kısa sürede şampiyonaya hazırlıyor. İtalya'daki son kazada doktorlar, pistteki kliniğe gelerek beni ameliyat ettiler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor