Bir gecede 3 altın madalya

 Milli atlet Gülcan Mıngır, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3000 metre engellide gecenin  ilk altın madalyasını kazanan isimdi. Helsinki Olimpiyat Stadı'nda devam eden şampiyonanın akşam seansında, milli atlet Mıngır bayanlar 3000 metre engelli f

Bir gecede 3 altın madalya

 

Milli atlet Gülcan Mıngır, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3000 metre engellide gecenin  ilk altın madalyasını kazanan isimdi. Helsinki Olimpiyat Stadı'nda devam eden şampiyonanın akşam seansında, milli atlet Mıngır bayanlar 3000 metre engelli finalinde yarıştı. 8. kulvarda başladığı yarışta 9:32.36'lık derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı. Türkiye rekortmeni milli atlet, şampiyonada altın kazanan ilk kadın atlet unvanını aldı.

 

GÜMÜŞ madalyanın sahibi 9:33.03'lük zamanıyla Ukraynalı Shmidt olurken, Alman Antje Möldner-Schmidt 9:36.37'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

 

5 BİNDE BRONZ ALMIŞTI

 

GÜNÜN ikinci Polat Kemboi Arıkan'dan geldi. 10 bin metrede yarışan Arıkan, 28:22.27'lik derecesiyle Avrupa şampiyonu olurken, İtalyan Daniele Meucci gümüş, Rus Yevgeniy Rybakov bronz madalya kazandı. Şampiyonada ikinci madalyasını elde eden Polat Kemboi Arıkan, 5000 metrede ise bronz madalyayı Türkiye'ye getirmeyi başarmıştı.

 

ŞAMPİYON ÇOK RAHAT

 

Günün üçüncü altını Barcelona'da da Avrupa şampiyonu olan Nevin Yanıt'tan geldi. Bayanlar 100 metre engellide 12.81'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Belarus Alina Talay'nın 12,91'lik zamanıyla gümüş madalya kazandığı yarışta, bronz madalyanın sahibi, 12,97'lik derecesiyle Belarus Ekaterina Poplavskaya oldu. Tecrübeli sporcumuz Nevin Yanıt, ilk Avrupa şampiyonluğunu 2010 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda elde etmişti.

 

DÜN geceki yarışlardan sonra Türkiye 3 altın, 1 gümüş, 1 de bronz madalyayla 4. Günü 5. Sırada tamamladı.

 

İnandım başardım

 

1989 Afyon doğumlu olan Gülcan Mıngır, yarışma sonrası duygularını şu şekilde dile getirdi:

 

'ASLINDA ilk 3 için gelmiştim ancak seçmelerden sonra altın madalya kazanabileceğime inandım. Son 200 metrede hızlı ve dayanıklı olan kazanacaktı, bunu başardım. Aileme, Türkiye Atletizm Federasyonu'na, kulübüm Üsküdar Belediye Spor'a ve tüm Türkiye'ye teşekkür ederim.'

 

ÜSKÜDAR Belediyesi'nin sporcusu olan Gülcan Mıngır, Olimpiyat A barajını aştığı için ülkemizi Londra'da da temsil edecek.

 

4x400'de döküldük

 

ŞAMPİYONADA 4x400 metre bayrak yarı finalinde, Halit Kılıç, Yavuz Can, Mehmet Güzel ve Buğra Han Kocabeyoğlu'ndan oluşan milli takım başarılı olamadı. Bayan Milli Takımı da finallere kalamadan elendi.

 

Olgundeniz 10'uncu

 

MİLLİ diskçi Ercüment Olgundeniz, 12 kişiden oluşan final yarışmasında 60,92'lik derecesiyle 10'unculukta kaldı. Bayan sporcumuz Dilek Esmer de ikinci hakkında  55.11 metrelik derecesiyle finallere kalamadan elendi.

 

Kişi başı 375 altın

 

Avrupa şampiyonu olan sporcularımız kişi başına 375'er Cumhuriyet Altını'nın da sahibi oldu. Avrupa şampiyonluğu ödülü 500 altın olmasına rağmen 2 yılda bir yapılan şampiyona olması nedeniyle ödüller yüzde 25 azalıyor. Cumhuriyet altınının satış fiyatı 640 lira olduğu için sporcuların eline geçecek ödülün miktarı da 240 bin TL'yi bulacak.

 

Atletlere kutlama yağmuru

 

ATLETLERİMİZİN başarılarına devlet erkanından tebrik yağdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Spor Bakanı Suat Kılıç da Atletizm Federasyonu ve sporcuları telefonla arayarak kutladı. Kılıç, telefonla Federasyon Başkanı Mehmet Terzi'yi arayarak sporcularla da tek tek görüştü. Kılıç Nevin Yanıt'a, 'Avrupa'yı peşinizden koşturdunuz, hepinizi tebrik ediyorum. Bu başarılarınızı Londra Olimpiyat Oyunları'nda da sürdüreceğinize inanıyorum'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor