"Bir an önce sonuçlandırılsın"

Kulüpler Birliği Vakfı, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da yapılması düşünülen değişikliklerin bir an önce sonuçlandırılması talebinde bulundu.Kulüpler Birliği Vakfı, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da yapılması d

"Bir an önce sonuçlandırılsın"

Kulüpler Birliği Vakfı, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da yapılması düşünülen değişikliklerin bir an önce sonuçlandırılması talebinde bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da yapılması düşünülen değişikliklerin bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.

Vakıf başkanı Yıldırım Demirören imzasıyla yayınlanan deklarasyonda, "Kendi platformunun tüm paydaşları tarafından mutlak mutabakat içerisinde olan ve TBMM çatısı altındaki siyasi partilerimizin ortak desteği ile onay bekleyen bu hayati düzenlemenin bir an evvel sonuçlandırılması ile ilgili ortak görüşümüzü arz ederiz" denildi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın deklarasyonunda şu ifadelere yer verildi:

"Süper Lig'in 18 kulübünün mutabakatı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 4 siyasi parti grup başkan vekillerinin ortak imzalarıyla kanun teklifi olarak sunulan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da değişiklik yapılması ihtiyacı aşağıdaki sebeplerden ötürü önem taşımaktadır:

1- Yasa, 12 Haziran seçimlerinden önce ve UEFA normlarına uygun olmayan bir yapıda çıkarılmış ve yeni düzenlemeyle kalıcı ve sağlıklı formasyonuna kavuşmuştur. Sunulduğu son haliyle tüm paydaşların kesin desteğini taşımaktadır.

2- Mevcut halinin sakıncaları Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ tarafından, henüz gündemde şike soruşturması ile ilgili hiçbir gelişme yokken, hiçbir kulüp ya da yöneticisi hakkında bir iddia ortaya atılmamışken, tamamen hukuksal bir platformda tartışılmış ve iyileştirme ihtiyaçları dile getirilmiştir. Düzenlemeler, esas itibariyle bu kaygıları giderici niteliktedir.

3- Adalet Komisyonu'nda 9 ay bekleyen ve tek bir itiraza dahi maruz kalmayan bu yasanın yeni düzenlemesi, tüm paydaşların ve siyasi partilerin mutlak mutabakatı ile sunulduğuna göre, kalıcı ve herkes tarafından titizlikle sadık kalınan bir yasa metni olacaktır.
Türk futbolunun marka değeri, bizler için en az UEFA Şampiyonlar Ligi marka değeri kadar kıymetlidir. Kendi platformunun tüm paydaşları tarafından mutlak mutabakat içerisinde olan ve TBMM çatısı altındaki siyasi partilerimizin ortak desteği ile onay bekleyen bu hayati düzenlemenin bir an evvel sonuçlandırılması ile ilgili ortak görüşümüzü arz ederiz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'den çıkan ve onay için kendisine sunulan futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasayla ilgili rahatsızlığının bulunduğunu belirterek, "Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi" demişti. Yasanın ilk uygulanacağı dönemde değişikliğe uğramasının, yasanın dikkatli bir şekilde incelenmesini gerekliliğini gösterdiğini belirten Gül, "Bunun için inceleniyor" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler