"Bilinçli sporla eğitimini tamamla"projesi

Gümüşhane Üniversitesi ile Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa hazırladığı proje ile 2 bin gencin spor yapmasını hedefliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilecek olan “Bilinçli Sporla Sosyal Eğitimini Tamamla” adlı

"Bilinçli sporla eğitimini tamamla"projesi

Gümüşhane Üniversitesi ile Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa hazırladığı proje ile 2 bin gencin spor yapmasını hedefliyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilecek olan “Bilinçli Sporla Sosyal Eğitimini Tamamla” adlı 492 bin liralık projenin tanıtım toplantısı Gümüşhane Üniversitesinde gerçekleştirildi.
 
Proje Koordinatörü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ahmet Yılmaz Albayrak başkanlığında yapılan toplantıya proje ekibi, akademisyenler ve antrenörler katıldı.
 
Projenin Gümüşhane ve tüm ilçelerinde 18 ay boyunca uygulanacağını, proje kapsamında 29 farklı branşta kurslar açılacağını ve bu kurslara 14-25 yaş arası gençlerin katılacağını ifade eden Albayrak, hedeflerinin 2 bin genci sporla buluşturmak olduğunu söyledi.
 
Gümüşhane’nin bulunduğu konum ve kültürel yapısı itibarı ile coğrafi geçiş bölgesinde bulunduğunu, bu konumundan dolayı da farklı kültürleri içerisinde barındıran bir il olduğunun altını çizen Albayrak, “Hem yerel gençler hem de farklı kültürlerden üniversiteye gelen öğrenciler Gümüşhane kültürüne uyum sorunu yaşamakta, bu sorunlar neticesinde de kendilerini sosyal çevreye kapalı tutmaktadırlar.
 
Gümüşhane Üniversitesi içerisinde yapacağımız 178 bin lira bedelli Gençlik Evi ile de gençlerimiz etkinliklerini yapacak, dinlenip satranç gibi kapalı alan etkinliklerini de yapma imkanı bulacak.” dedi. Albayrak, Gençlik Evinin projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanacak bir mimari proje olacağını, Gümüşhane Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığının destekleriyle inşa edileceğini de sözlerine ekledi.
 
Projede sportif faaliyetlerin yanı sıra Gümüşhane ve çevre illere gezi programları düzenleneceğini dile getiren Albayrak, proje ile gizli sporcuları bünyesinde barındıran Gümüşhane’de yetenekli gençleri bulup ülke sporuna kazandırmak istediklerini, Gümüşhane’de yapılmayan spor branşlarının bilinirliğini artırarak Gümüşhane spor hayatında farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti.
 
Proje kapsamında açılacak 29 kurs branşı şu şekilde: Atıcılık, atletizm, arama kurtarma ve ilk yardım, badminton, basketbol, dağcılık, futbol, futsal, güreş, hentbol, karate, kickboks, masa tenisi, okçuluk, step aerobik, taekwondo, tenis, voleybol, ortantring, aikido, halk oyunları, modern danslar, ebru ve yağlıboya, fotoğrafçılık, tiyatro, müzik, kayak, yüzme ve fitness.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor