Big Ben 40 kez çalınacak

 Thames nehri kenarında bulunan İngiliz Parlamentosu'nun parçası ''Big Ben'', olimpiyatların başladığını duyurmak için Cuma günü, üç dakika boyunca aralıksız çalınacak. Tarihi saat kulesindeki çanın, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in babası Kral 6. Geor

Big Ben 40 kez çalınacak

 

Thames nehri kenarında bulunan İngiliz Parlamentosu'nun parçası ''Big Ben'', olimpiyatların başladığını duyurmak için Cuma günü, üç dakika boyunca aralıksız çalınacak. Tarihi saat kulesindeki çanın, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in babası Kral 6. George'un 1952 yılındaki ölümünden bu yana ilk kez farklı bir şekilde çalınacağı açıklandı.

 

''Big Ben''e geçen ay, Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı onuruna ''Elizabeth Kulesi'' ismi verilmişti. Saat kulesi dünya genelinde ''Big Ben'' adıyla bilinse de, aslında bu isim kuledeki 13,5 tonluk çanın takma adı.

 

Beckham mı? Murray mi?

Bu arada Cuma sabahı yerel saatle 08.12'de Birleşik Krallık genelindeki herkes üç dakika boyunca çan ya da zil çalacak. Modern sanat ödülü olan ''Turner ödülünün'' sahibi sanatçı Martin Creed'in olimpiyat oyunları için tasarladığı ''çan çalma projesiyle'' dünya rekoru kırılması amaçlanıyor.

Öte yandan, oyunların açılışında olimpiyat stadındaki meşaleyi kimin yakacağı ve kimin son meşale taşıyıcısı olacağı belirsizliğini koruyor.

İngiliz basını, futbolcu David Beckham'dan, tenisçi Andy Murray'ye kadar birçok tahminde bulunurken, Beckham oyunların açılış töreninde görev yapacağını söyledi ancak bu görevin detaylarını açıklamadı.

Sanat direktörlüğünü 8 dalda Oscar kazanan ''Slumdog Milyoner'' filminin yönetmeni Danny Boyle'un yapacağı açılış töreninde, Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek, kaz, tavuk gibi çiftlik hayvanlarının yer alacağı örnek bir İngiliz köyü kurulacak.

Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişinin izlemesinin beklendiği açılış töreninde 10 bin gönüllü görev yapacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler