Beşiktaş'ta tüzük değişiyor

 BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilecek toplantı saat 10.00'da başlayacak. Yeni üye alımı, yöneticilerin en fazla kaç yıl görevde kalabileceği, yönetim kurulu sayısının yeniden belirlenmesi gibi tüzük değişikliklerinin gündeme geleceğ

Beşiktaş'ta tüzük değişiyor

 

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilecek toplantı saat 10.00'da başlayacak. Yeni üye alımı, yöneticilerin en fazla kaç yıl görevde kalabileceği, yönetim kurulu sayısının yeniden belirlenmesi gibi tüzük değişikliklerinin gündeme geleceği toplantıya 2012 yılı aidatlarını yatırmış üyelerin katılabileceği kaydedildi. 
 
Yeni tüzük taslağında bir üyenin önerebileceği aday üye sayısı ile bir yılda alınabilecek toplam üye sayısı konusunda belirli bir kısıtlama öngörülürken, Beşiktaş'a yararlı olacağı anlaşılan bazı kişilerin giriş ücreti ödenmeksizin üye yapabilmesine, yılda 10 kişi ile sınırlı olarak yetki veriliyor. 
 
Tüzükte yapılması düşünülen başka bir değişiklik ise yönetici sayısında olacak. Daha önce 1 başkan, 18 yönetici seçilirken, yeni tüzüğe göre başkanla birlikte asil üye sayısı 11, yedek üye sayısı ise 5 olacak.
 
Ayrıca, başkanlık süresi ve adayların önerilmesi ile ilgili yeni değişiklikler de yapılacak. Başkanın en fazla 6 yıl görev yapması, başkan adaylarının en az 250 üye tarafından önerilmesi planlanıyor.
 
Yönetim kurulu toplantılarının 7 gün yerine 15 günde bir yapılması, mali ve idari yönden yönetim kurulunun ibra edilememesi halinde genel kurulun 30 gün içinde toplantıya çağrılması, olağan seçimli genel kurul toplantılarının da mayıs aylarında yapılması da yeni tüzük taslağında yer alıyor.
 
Öte yandan, kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyeliği ile organların başkanlığını yapmış ve aynı zamanda kulüp üyeliğinde 10 yılını doldurmuş üyelerin de bulundukları görevler itibariyle divan kurulu çalışmalarına katkı sağlayacakları düşünülerek, görev sürelerinin sonunda doğrudan divan kurulu üyesi olabilmelerine de yeni tüzükte olanak sağlanıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor