"Beşiktaş'ın durumu kritik"

UEFA'nın tayin ettiği ve Beşiktaş'ın mali yapısını incelemek üzere İstanbul'a gelen mali müfettiş Rasmussen, Türkiye'den ayrılmadan önce "Durum düşünülenden daha kritik" dedi."UEFA'nın Beşiktaş'a mali teftişi" sürecinde dün bir perde daha kapandı. Denetim

"Beşiktaş'ın durumu kritik"

UEFA'nın tayin ettiği ve Beşiktaş'ın mali yapısını incelemek üzere İstanbul'a gelen mali müfettiş Rasmussen, Türkiye'den ayrılmadan önce "Durum düşünülenden daha kritik" dedi.

"UEFA'nın Beşiktaş'a mali teftişi" sürecinde dün bir perde daha kapandı. Denetimi yapmak üzere İsviçre'den gelen UEFA yetkilisi Philippe Rasmussen İsviçre'ye döndü.

Türk Hava Yolları'nın 14:25'teki Cenevre uçağıyla İstanbul'dan ayrılan Rasmussen, "Raporumu tamamlayıp UEFA'ya sunacağım. Anladığım kadarıyla durum Türkiye'de düşünülenden daha kritik. Beşiktaş açısından sıkıntılar olduğu ortada" dedi.

İşte haberin detayları...

UEFA Finansal Fair Play Direktörü Rasmussen, önce "Açıklama yapmam yasak" dedi.

Israrlı sorular karşısında ise "UEFA açısından finansal fair play çok önemli. Bu konu üzerinde büyük hassasiyetle duruluyor. Futbol dünyası UEFA'nın bu konuda ne kadar ciddi olduğunun henüz bilincine varamadı ve korkarım bunu anlamaları ancak birilerinin bedel ödemesinden sonra olacak" ifadesini kullandı.

SIKINTILAR OLDUĞU ORTADA
Türkiye'deki temasları ve Beşiktaş'a yönelik denetimi hakkında konuşmaktan kaçınan Rasmussen "Pazartesi sabah Türkiye Futbol Federasyonu'na gittim. Gün boyunca ve bu sabah (Salı) öğlene kadar çalıştık. İsviçre'ye döner dönmez raporumu tamamlayıp UEFA'ya sunacağım. Anladığım kadarıyla durum Türkiye'de düşünülenden daha kritik. Beşiktaş açısından sıkıntılar olduğu ortada" açıklamasını yaptı.

14 SAATLİK MESAİ
Beşiktaş'ın futbol ailesine olan ve geciken borçları sıkıntı yaratmıştı. UEFA, 30 Eylül'de Futbol Federasyonu üzerinden gönderdiği yazıda Beşiktaş'ı uyararak "Futbol ailesine yükümlülüklerinizi yerine getirmediğiniz belirlendi. Bu şikayetleri ortadan kaldıracak adımları atmanız gerekiyor. 19 Aralık'ta sportif borçlarınız ve ödemelerinizle ilgili denetim yapılacak" ifadesini kullanmıştı. Rasmussen'in konuyla ilgili Pazartesi günü 11 saat, dün de üç saat federasyonun İstinye'deki binasında çalıştığı öğrenildi.

TRANSFERLERE İNCELEME
İşte Beşiktaş'ın inceleme altına alınan transferleri:
- Zapotocny ve Sivok için Udinese'ye yapılan ödemeler.
- Valencia'dan transfer edilen Fernandes'in Benfica'ya yapılması gereken yetiştirme bedeli ödemesi.
- Ersan Gülüm için Adanaspor'a, Mustafa Pektemek için Gençlerbirliği'ne geciken ödemeler.

MEN CEZASI BEKLENMİYOR
Öte yandan TFF ve Beşiktaş'taki kaynakları ise UEFA'dan "Avrupa'dan men" gibi bir cezanın çıkmasının çok uzak bir olasılık olduğu dile getirildi. Konunun UEFA Finansal Fair Play Direktörü olan Rasmussen'in vereceği rapor ışığında gelecek ay UEFA Disiplin Kurulu'na intikal edebileceğini ve bir uyarı çıkabileceğini dile getirdiler. UEFA'nın Beşiktaş'ın dışında ödeme sıkıntısı yaşayan diğer Süper Lig ekiplerini de yakın gözlem altına aldığı da sızan bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler